Jag skrev tidigare om att Luleå tekniska universitet höll öppet hus, En dag på LTU, idag. Campus kryllad av gymnasieungdomar så jag passade på att dela ut Womengineers visitkort.Så ifall du som läser här just nu hittade hit tack vare det så vill jag önska dig hjärtligt välkommen! Fortsätt läsa, vi har en massa spännande bloggar här. Vill du veta mer om målet med Womengineer så kan ni gå in här.

ltuendagpå

Ni som är återkommande besökare har antagligen snappat upp att jag även engagerar mig i Ingenjörer utan gränser och vi passade självklart på att visa upp oss under dagen. Bland annat höll Elin Caiman och hennes kollega Daniel Nilsson en väldigt inspirerande föreläsning med temat Vad vore världen utan ingenjörer.

iguföreläsninge

De berättade bland annat om en projektgrupp som skulle skicka upp ett fordon till en annan planet. De var, bland annat, intresserade av att veta om denna planet drabbades av jordbävningar och därför hade projektgruppen montera på lämplig mätutrustning. Det är en bra idé, verkligen. Problemet var bara att projektgruppen verkar ha saknat en ingenjör som berättade för dem hur utrustningen fungerar och hur man använder den för att få bästa resultat. När fordonet lämnade jorden så gjorde denne det med mätutrustningen monterad längst upp på fordonet… Jag tänker väl att man inte behöver vara ingenjör för att förstå att en manick som ska mäta seismisk aktivitet ska ligga på backen, inte två meter upp i luften! Tyvärr hade projektgruppen missat det och fick därmed inte veta om planeten drabbas av jordbävningar.  Forskare i all ära men ibland behövs lite ingenjörskonst för att projekten ska lyckas!

Mia


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *