Rutiner är någonting jag tror benhårt på. För mig är de ett sätt att sålla bort ineffektiv tid i syfte att på så sätt få tid över i mitt schema till att bara ta det lugnt. Här kommer några snabba tips från ett vanedjur av rang…

Gå upp samma tid, varje dag. Jag ser en sovmorgon som extratid på dagen, som på ett sätt blir längre eftersom man hinner göra saker även innan skolan börjar. Personligen går jag upp 05:45 varje dag, och de dagar där jag börjar klockan 10 ger jag mig ut på en löptur innan frukosten. På så sätt hinner jag träna tre-fyra gånger i veckan, utan att det känns som att träningen tar tid från studierna – perfekt!

Hitta en morgonrutin. Som sagt, rutiner sållar bort ineffektiv tid. Skaffa dig en morgonrutin, rucka inte på den och märk sedan att du börjar bli snabbare och snabbare på att ta dig igenom den. Kanske kan du då ge dig själv tio minuters extra sömn? Försök även att förflytta så mycket som möjligt av “måstena” till kvällen innan, typ som att packa skolväskan, välja kläder osv.

Använd all tid. Någonting jag älskar att kunna göra under helgerna är att äta en lång frukost och slött läsa tidningen men, det går ju givetvis inte att göra en vanlig skolmorgon. Istället laddar jag ner elektroniska versionen av morgonens SvD på iPad:en för att bekvämt sitta och läsa den på tåget till skolan.

Gör saker direkt. Ett av mina bästa exempel på den här fronten är att jag försöker sammanfatta dagens föreläsningsanteckningar redan samma kväll. Det utgör ett bra sätt att repetera och gör det lättare att “starta på nytt” dagen efter.

Nu ska jag bege mig till skolan för att förhoppningsvis skriva klart ett datorprogram som ska presenteras imorgon. Jag har ärligt talat lagt ner all vanlig studietid på att skriva klart det. Uppgiften är tuff och hela årskursen begär extratid, men vår föreläsare är benhård. #LivetPåKTH ?

Så här fint var det en morgon förra veckan när jag var ute på min runda à 5,5km.

Så här fint var det en morgon förra veckan när jag var ute på min runda à 5,5km.


1 Comment

Vad gör du på en onsdag? · September 18, 2014 at 3:25 am

[…] på Womengineer som delat med sig av hemligheter om hur en kan få tid över till annat än plugg (Jessika och Ellen). Själv har jag filat på ett liknande inlägg i två veckor, men verkar inte bli […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *