I fredags gick Open sektionens Nollegasque av stapeln, dvs. alla vi nyantagna studenter gick från nollan till ettan. Kvällen var helt fantastisk och jag tänkte redogöra festligheternas höjdpunkter för er.

Efter det att skolan slutade klockan tre begav jag mig hem för att byta om i högsta hastighet. Vi var nämligen ett gäng från skolan som skulle träffas på Taverna Brillo för en fördrink halv sex. Med nöd och näppe hann jag slänga på mig kvällens klänning och ta mig tillbaka in till stan. Väl framme på Brillo satt vi och drack prosecco tills dess att det var dags att bege sig tillbaka till campus eftersom sittningen hölls i THS kårhus, Nymble.

Innan förrätten serverades, bad faddrarna alla nollan som inte hade på sig sina röda pannband att ställa sig upp. Jag hade dumt nog glömt mitt hemma och stod några ögonblick senare uppe på scenen framför mina kursare. Tur nog fick jag sällskap av ett tiotal andra glömska personer. Vi fick varsin remsa av en svart sopsäck som fick agera ersättare till pannbandet. Efter det att alla middagsgäster hade ropat “SOPA!” åt oss var vi välkomna att återgå till middagen. Lite roligt ändå.

Stämningen under hela kvällen var oslagbar och eftersom jag satt med härliga människor så jag roade mig under alla sittningens tre timmar. Det gycklades, sjöngs massvis, pratades politik och diskuterad nollningen. Matmässigt var middagen inte någon vidare gastronomisk upplevelse, men det hade man inte kunnat vänta sig. Trevligt var det i alla fall så jag nöjde mig med det. Efter middagen var det givetvis dags för dans ända in på småtimmarna… Och sju timmar senare var jag på jobbet.

Jag ligger alltså back på både sömn- och pluggfronten efter helgens ståhej och har dessutom dragit på mig en förkylning. Denna vecka blir en kamp i motvind eftersom jag har en kontrollskrivning i matte på onsdag och en programmeringslabb att redovisa på torsdag. Tänkte även renskriva alla anteckningar osv osv osv. Listan slutar aldrig… och det är bara andra veckan på KTH. Jag måste helt enkelt hitta en plugg-rutin för det hela!

nollegasque

Redo för fest! Klackarna fick bytas mot loafers lagom till varmrätten däremot, hett tips!


1 Comment

mia · September 9, 2014 at 9:40 am

Ja det gäller att prioritera. Men det är svårt att veta vad som är viktigast/kommer generera mest kunskap inför examinatione. Kämpa på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *