MalinNeveryd-1Malin Neveryd har läst  Civilingenjör i informationsteknologi på Linköpings universitet. Det är generellt ganska få tjejer som läser IT och i Malins klass när de började var de bara 3 st tjejer (av 35 stycken).  När vi frågade Malin om fördelningen i klassen säger hon:

Åren efter blev det mycket bättre, men jag skulle säga att vi även då var en klar minoritet. Visst är det tråkigt att inte fler läser, men jag är van vid att umgås mycket med killar.

Vi passade också på att fråga henne om tips till de som börjar läsa till ingenjör nu till hösten.

Ett tips till de som ska börja ett program är att engagera sig utanför skolan, jag var engagerad under hela min studietid. När jag flyttade ifrån allt det bekanta hemma i Skåne och upp till Linköping så kände jag inte direkt någon i Linköping. Så genom att engagera sig så får man ett otroligt nätverk och en himla massa kul!

Idag jobbar hon som Software Developer på Combitech, och är med i Combitechs Talent Program. Combitech samarbetar med SAAB Dynamics så det är där hon sitter om dagarna.

Vill du veta mer om Malin Neveryd, vad som var det bästa och svåraste med att läsa IT samt vem som är Malins kvinnliga förebild? Här kan du läsa hela intervjun med Malin Neveryd.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *