Augusti 20, 2014

Womengineer får ny projektledare i form av Dajana Vlajic, ingenjörsstudent inom datateknik på KTH, med tidigare erfarenhet från både studentprojekt och ideella organisationer. Hon tar över efter Katarina Stensson som lett Womengineer under de senaste två åren.

Dajana Vlajic, Projektledare

Dajanas engagemang i bland annat föreningen Datatjej och det internationella studentprojektet Project China ger henne en stabil grund att stå på när hon tar sig an rollen som projektledare för Womengineer. Hon läser till hösten tredje året på civilingenjörsutbildningen i Datateknik på KTH.

– Womengineer ämnar att inspirera till fler kvinnliga ingenjörer och jag är mycket glad över att, tillsammans med projektgruppen och våra 10 duktiga bloggare, få leda föreningen mot dess mål och visioner, säger Dajana Vlajic.

Den ideella organisationen Womengineer jobbar för att öka andelen tjejer på ingenjörsutbildningarna, genom konkret information om utbildningen och vad jobbet som ingenjör kan innebära, samt genom att lyfta upp förebilder i branschen. Visionen är att hälften av de ingenjörer som examineras år 2030 är kvinnor. Organisationen har växt stadigt de senaste två åren, och planerar att fortsätta så. Under 2013 hade hemsidan 30 000 läsare, en siffra som redan är slagen med råge i år.

– Helst vill vi ju nå ut till varenda ung tjej där ute. Ska vi komma dit behöver vi mycket kreativitet och starkt engagemang, nya idéer och någon som klarar av att sålla i dessa och få saker att hända. Jag är väldigt trygg i att Dajana kommer att göra just det, säger Katarina Stensson, som nu lämnar posten som projektledare och det operativa arbetet med Womengineer. Hon sitter dock kvar i föreningens styrelse, tillsammans med de två grundarna Marie Lagström och Emelie Andrén Meiton.

Kontakt:
Dajana Vlajic, dajana@womengineer.org, +4673 593 32 83
Katarina Stensson, katarina@womengineer.org, +4670 604 30 95

Web: https://www.womengineer.org

Womengineer
Womengineer är en ideell organisation som arbetar för att öka andelen tjejer på tekniska utbildningar. Målet är att det 2030 examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga, eftersom en ökad jämställdhet på de tekniska högskolorna leder till en ökad välfärd för Sverige.


4 Comments

PRESSMEDDELANDE: Womengineer letar efter Sveriges skarpaste ingenjörsstudenter · October 10, 2014 at 12:38 pm

[…] 2008 har Womengineer vuxit stadigt. Bara sedan årets början har 3 bloggare blivit 10 och en ny projektledare har tillsatts. För att möta behovet från marknaden och göra verklighet av stora idéer letar […]

PRESSMEDDELANDE: Womengineer får ny projektgrupp · February 6, 2015 at 7:11 am

[…] för ingenjörsyrkets många möjligheter har en helt ny projektgrupp bildats. Projektledare Dajana Vlajic, bloggansvariga Hannah Lundström och högskole- och gymnasieansvariga Jenny Öhrling får […]

Tech-event - Womengineer · November 2, 2015 at 5:29 pm

[…] Det var flera olika talare och bland annat så höll Sofie och vår projektledare Dajana en grym presentation om Womengineer och vår […]

Women in Tech – Womengineer · March 13, 2016 at 1:41 pm

[…] var det föreläsningar och paneldebatter och exempelvis var Womengineers före detta projektledare Dajana Vlajic med i en av panelerna med titeln ”Attracting Girls and Women to Technology”. Andra […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *