Första dagen är nu avklarad och det känns otroligt bra!
Min hjärna är ganska mosad för tillfället efter en hel dag med en massa nya intryck och ansikten. Känns lite som att det är först nu som jag inser vart jag befinner mig och att det faktiskt är på riktigt!
– Nu är jag en Chalmerist!

Det känns rätt, så rätt! Jag njuter av tillvaron, njuter av att äntligen börja på ett spår, som i alla fall känns så rätt, efter alla olika funderingar om program och vad jag vill bli.
Visst jag är fortfarande reserv på KF och hoppas innerligt att de ska ringa men mitt intryck av Kemiteknik efter idag är fantastiskt och jag känner att här kan jag stanna! :)

Lite tips angående första dagen:

1. Kolla upp hur du ska ta dig till samlingen! Jag tänkte att det var en självklarhet att jag skulle hitta, jag menar jag har ju bott här ett år men icke. I och med att jag har en ny lägenhet på ett nytt ställe blev den “snabba” vägen inte så snabb längre! Kolla google maps och planera!

2. Ta med en rymlig väska och en pärm/plastficka! Vet inte riktigt vad jag tänkte här, tror inte jag tänkte. Men det är kanske en självklarhet för många att man får ordentligt mycket papper. Tyvärr var det inte något jag tänkte på och det var inte trevligt att behöva vika och knyckla ner alla informationsblad i min miniväska!

3. Glöm inte kolla vädret och klä dig därefter! Ja alltså, vita sneakers i ett regnigt Göteborg… De är allt annat än vita nu vill jag lova!

4. Sitt inte med mobilen HELA tiden. Det är bara att inse fakta. Man vill inte ta kontakt med en som sitter och sms:ar 24/7 eller sitter vid sociala medier första skoldagen! Spar det tills du kommer hem. För din egen skull.

5. Var positiv! Även om du inte kommit in på ditt förstahandsval så försök att se det från den ljusa sidan. Du har förhoppningsvis kommit in på något som kommer att inspirera och få dig att utvecklas. Trots att det kanske inte är plan A så är det inget som säger att plan B är sämre. Ge det en ärlig chans innan du drar en slutsats.

I morgon börjar matematik- och kemirepetitionen och sedan väntar en eftermiddag/kväll med mottagningsaktiviteter. Ser fram emot att sätta hjärnan i arbete och lära känna alla fina människor.

Precis som Chalmers rektor sade idag, så är det mycket troligt att detta är första dagen på resten av mitt liv.

/Sabina

Categories: Arkiv

3 Comments

Johanna · August 19, 2014 at 8:21 pm

Oh så spännande! Hoppas att du kommer att trivas! :)

Carin · August 20, 2014 at 5:28 am

Som gammal chalmerist (M-95) önskar jag dig lycka till och jag vet vilka roliga tider som väntar, och efter dem kommer jobbiga som också de är rätt roliga!

Det har dragit igång · August 20, 2014 at 6:08 am

[…] har kul och njuter av sommarlovet, eller lär känna nya platser och nya människor i samband med Nolle-P, så sitter jag här och inser att allvaret har dragit igång. Det är nämligen så att en […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *