green

Nu är det dags. I dagarna sätter det igång. För en del av er i alla fall. Några av er får vänta en vecka till, eller kanske två. Vi andra minns tillbaka på tiden vi själva satt där, dagen innan allting började. Läste igenom välkomstbrevet en sista gång, för säkerhets skull.

För två år sedan flyttade jag själv ner till Lund för att påbörja mina studier vid Lunds Tekniska Högskola. En fredag åkte jag dit tillsammans med mina föräldrar i fullpackad bil för att hämta nyckeln till mitt studentrum. Samma kväll gick vi ner till stan för en bit mat.

När vi kom ut från restaurangen var det nästan mörkt. Jag kommer ihåg att jag såg en fyra, fem studenter som cyklade runt där på kullerstensgatorna. Skrattade och hade sig. De var alla iklädda vinröda overaller. Vinrött, som jag hade läst skulle vara “min” färg. Jag tänkte att de måste ladda upp inför nollningen, planera för min och mina blivande kurskamraters skull. Det blev som ett startskott. Jag minns känslan. Det är så här det kommer att vara. Studentlivet. Det är här och nu allting sätter igång.

Johanna


1 Comment

Tove · August 18, 2014 at 4:19 am

Vad nostalgisk jag blir! Jag vill nästan bli recce (Uppsalauttryck för nolla) igen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *