Nu kanske ni tror att rubriken syftar till den andra antagningen som blev klar igår (grattis till er som kom in), men det rör sig faktiskt om något helt annat – kurslitteratur. På Ellens lista om hur man kommer undan med billigare kurslitteratur vill jag lägga till en (tämligen basal) punkt:

  • Avvakta med bokinköp tills årets kursplan och litteraturlista har publicerats (!)

Inför förra läsårsstarten kände jag mig själv väldigt lugn och lite sådär smått nöjd med mig själv, eftersom jag redan fixat all kurslitteratur som behövdes från en tidigare student. Men lagom till kursstarten fick jag reda på att viss litteratur bytts ut mot en helt annan. Så här i efterhand är jag glad att den byttes eftersom den nya boken var mycket bättre, men jag kan inte påstå att jag fortfarande kände mig lika nöjd med sig själv för min goda framförhållning. Okej, det var inga stora summor pengar det rörde sig om, men den där Logistik-boken har under ett år stirrat på mig från bokhyllan och påmint mig om dess onödighet.

Fast nu, ett år senare, har det äntligen visat sig att mitt bokinköp inte var förgäves trots allt. Nej, jag har inte läst boken och fördjupat mina kunskaper. Så flitig lyckades jag inte vara. Istället har jag fått användning av den som stöd till min bordsfläkt! Logistik-boken har nämligen perfekt tjocklek för att reglera fläktens lutning så att den blåser i en optimal vinkel mot min säng, och jag kan överleva sommarhettan.

DSC_0040

Här kan jag också passa på att klämma in ett till tips. Alla ni som nån gång tillbringar sommaren i ett litet korridorrum med eftermiddagssolen på sin sida – se till att införskaffa en fläkt illa kvickt om det väntas bli en varm sommar. De säljer nämligen slut på nolltid och förra sommaren fick jag min levererad först i slutet av augusti, lagom tills sommarvärmen var försvunnen igen…

Johanna


1 Comment

Tove · August 12, 2014 at 4:00 pm

Ja, fläkt är nästan obligatoriskt i små studentrum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *