Varför kan man inte köpa mer tid?

Sommaren har gått så snabbt så snabbt att jag inte riktigt hänger med själv. Det känns som om det var igår jag skickade in min ansökan och åkte hem till Skåne för att börja mitt sommarjobb och nu har sista antagningsbeskedet kommit och jag börjar skolan om mindre än två veckor! Galet.

Tyvärr kom jag inte in som reserv på KF men jag hoppas kunna byta efter någon vecka då Kemiteknik läser gemensamt med KF under de första veckorna. Det kommer bli fantastiskt bra vilket som!

Det som säkerligen många sitter och tänker på nu när antagningen är helt klar är “hur får man en bostad?”.
Jag själv står i kö på både boplats och SGS. Dock ställde jag mig i kö ganska sent så mina nuvarande poäng resulterar inte i ett förstahandskontrakt på en lägenhet. Mitt tips nummer ett är att ställa sig i kö så snabbt som möjligt! Om du inte vet vart du vill plugga så ställ dig i kö i alla de städer som du skulle kunna tänka dig och glöm inte att uppdatera dina uppgifter så köpoängen inte går förlorade!  Det kan också vara bra att gå med i facebook-grupper liknande “Lägenheter Säljes/Uthyres/Bytes/Sökes” för den staden som du tänkt söka dig till.

Vart ska jag då bo till hösten? 
Jo, jag har då skaffat mig en andrahandslägenhet, eller ett studentrum för att vara mer exakt. Det ligger nära till skolan och jag har rummet fram till årsskiftet, vilket förhoppningsvis kommer räcka för att jag ska kunna haffa mig en egen lägenhet. Jag tror att det i allmänhet är lättare att hitta ett boende när man befinner sig på orten och börjat ta kontakt med människor. Då kan man höra rundor, sätta upp lappar och be bekanta att hålla sina ögon och öron öppna!

Vart hittade jag lägenheten? 
På hederliga blocket! Jag sökte på både rum som skulle hyras ut och lägenheter och då kom denna lägenhet upp. Det var inte den enda jag fick svar från så tak över huvudet skall inte vara något problem att skaffa sig bara man är öppen för att kanske vara inneboende,dela med någon annan eller ta ett korttidsboende under en period innan något mer permanent dyker upp.

Hoppas att boendesökandet går bra och om det inte är riktigt dags än så hoppas jag att ni snabbt som attan ställer er i kö!

Categories: Arkiv

1 Comment

Tove · August 7, 2014 at 5:40 am

Det där bostadsletandet alltså, väldigt klurigt. Hoppas att du kommer trivas i nya boendet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *