För det första… Glöm inte att svara på ditt antagningsbesked – sista svarsdagen är idag!

I samband med att jag har läst mattekursen nu under sommaren så har jag även fått pröva mig på lite enkel “programmering”. Varje delmoment i kursen avslutas nämligen med en inlämningsuppgift som ska lämnas in i LaTeX format. Ni kan ju ana hur lång tid det tog för mig att knopa ihop den första… Men nu när jag har skrivit färdigt sista uppgiften har det gått betydligt mycket lättare. När jag berättade om mina nyvunna kunskaper på området för min väninna som ska börja andra året på Datateknik på KTH så skrattade hon. Man uttalade tydligen inte “LaTeX” på samma sätt som man uttalar latex – La-TESH ska det vara. Bra, nu slipper jag göra bort mig framför mina framtida klasskamrater…

Hur som helst så har jag de senaste veckorna mest pluggat matte, umgåtts med de få vänner som har varit hemma i Stockholm och jobbat. Resan till Italien på måndag markerar på något sätt slutet av sommarlovet – efter att jag kommer hem så är det bara sex dagar tills dess att mottagningen kickar igång på KTH. Jag vet inte om jag är mest nervös eller exalterad för tillfället.

photo copy

Kombinerar fika med finslipning av sista inlämningsuppgiften. Folk går förbi min dator och tittar lite förbryllat på skärmen. Har hon tappat den i golvet, eller vad försiggår på hennes skärm!?

 


4 Comments

Anna Dunblad · July 31, 2014 at 12:06 pm

Haha, jag tror att alla vi som någon gång har varit nybörjare i laTeX har gjort det misstaget.

A · July 31, 2014 at 12:21 pm

Uttala Latex bäst man vill, så länge budskapet går fram. Det finns viktigare saker att tänka på.

Martin Frost · August 1, 2014 at 1:28 pm

Nu tycker jag det är underbart att fler lär sig LaTeX, men här kommer ändå ett tips om du (eller någon annan läsare) tycker att det är bökigt att sitta och pilla med LaTeX för hand: det finns WYSIWYG-verktyg som gör att man slipper det mesta av böket, åtminstone så länge man inte ska göra något alltför avancerat.

Ett exempel på ett sånt verktyg är LyX.

Johanna · August 3, 2014 at 5:49 pm

Spännande, vad har du fått lära dig i programmeringskursen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *