Varför skall man tacka ja till att plugga världens roligaste utbildning (Ingenjör, alla kategorier) på Umeå Universitet?

Ernst Nordins skulptur "Norra skenet" med Lärarutbildningshuset i bakgrunden.

(Norrskenet, en stor svårglömlig pryl mitt på campus)

Campus Umeå är ett samlat campus, det vill säga alla fakulteter (Humanistisk, Medicinsk, Samhällsvetenskaplig och Teknisk/Naturvetenskaplig) ligger alla på samma område. Det är en promenadsträcka på max 5 min rätt genom campus alla byggnader, med allt från Teknikhuset till Lärarhuset och Vårdvetarhuset. Fantastiskt va? Rullar du med din studentbike från campus är det dessutom inte mer än 10 min ner på stan, 2 min till ICA och och 1 min till IKSU. I sommartider kan man cykla till närmsta sjö, 20 min från campus. All you need.

De hus som jag, och alla andra ingenjörer, håller till i är för det mesta Teknikhuset, MIT, Fysik och Natur. Ungefär. Men om man vill läsa en kurs som finns på en annan fakultet är det absolut inga problem, alla hus är samlade på campus. T.e.x. läste jag en kurs i teknisk engelska i vintras, den hölls av den Samhällsvetenskapliga fakulteten, men var bara en innomhusbro från mitt vanliga hus. Perfect!

Är man intresserad av kultur finns det något som heter Kultur på campus, som t.ex, anordnar lunchmusik och annat någonstans på campus.

I de olika teknikhusen finns det gott om labbsalar, rena datasalar med gott om datorer med alla program du behöver för diverse olika kurser. Självklart fik som säljer allt man kan behöva (kaffe!)

Teknisk/Naturvetenskapliga fakulteten är det allra mesta tillgängligt för oss studenter, lärare och professorer är alltid tillgängliga för frågor. Dörrarna är alltid öppna och ingen fråga är för dum (typ). Nej men allvarligt, det går alltid att gå på någons kontor för att få hjälp. I Umeå hjälps vi åt!


2 Comments

Tacka JA till ingenjör i Umeå! –> Del 2. · July 18, 2014 at 6:24 am

[…] Dream Big liksom. ..Och Tacka JA till ingenjör i Umeå. […]

Tacka JA till ingenjör, Anywhere! –> Del 3. · July 18, 2014 at 1:15 pm

[…] har jag skrivit om varför Umeå är en fantastisk stad och varför Umeå Universitet är ett ypperligt universitet att studera vid, men egentligen spelar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *