20140707 - bild (I)

Svensk klassiker, podcast i bokformat och the latest and greatest inom ekonomisfären

Böcker är för min del någonting som starkt förknippas med sommarlovet.  Att under några veckor kunna få välja lektyr på eget bevåg är riktigt lyxigt. Genrerna får gärna blandas, likaså vad gäller språken. Jag läser en del böcker på min iPad men det är något speciellt med en riktig bok (trots att den är otymplig och lätt blir naggad i kanterna). Att kunna unna sig en lugn stund i skuggan med en kopp kaffe och en bra bok är något som ger mig energi att ta tag i alla  to-do:s under sommarmånaderna. Idag hämtade jag ut några böcker som jag beställde förra veckan. Dessa borde jag klara mig med under juli månad iallafall…

20140707 - bild (II)Den Allvarsamma Leken, Hjalmar Söderberg
Jag är troligtvis den enda som inte har läst den här boken. Den ryktas vara Sveriges enda riktiga kärlekshistoria. Omslaget får en solklar tia från min sida, så det börjar bra i vart fall. Kan bli problematiskt att läsa däremot eftersom språket tycks vara en aning daterat… Slang från 1912 är inte mitt forte.

20140707 - bild (III)The Golden Year, Hannah Widell & Amanda Schulman
Har under två års tid lyssnat på deras podd… Att varje fredagsmorgon gå ut och gå med de här underbara kvinnorna kvittrandes i öronen under en timmes tid är lyx. Fredagspodd = Fredagslyx. Ett plus är att boken utgår från egna historier och med tanke på hur vansinnigt roliga de här systrarna är lär livsläxorna blandas med skratt.

20140707 - bild (IV)Capital in the Twenty-First Century, Thomas Piketty
Den här bjässen var svår att få fin på bild. På 685 sidor analyseras ändringarna i koncentrationen av inkomst och förmögenhet. Inkomstklyftor analyseras noggrant och de slutsatser som dras har lett till att författaren liknas vid Karl Marx. Det här blir nog spännande och lärorik läsning.

Vilka är era bästa boktips?

 


2 Comments

Emelie · July 7, 2014 at 5:51 pm

The Golden Year är sååå bra!

A · July 7, 2014 at 6:00 pm

Jag tycker tvärt om när det gäller språket i Söderbergs böcker: språket känns ganska “modernt”. Kan även rekommendera Doktor Glas av Söderberg om man uppskattar Den Allvarsamma Leken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *