Tänk efter hur du presenterar dig själv. Vem är du? Är du hon med skolans bredaste leende, smartast i klassen, hon som älskar musik eller allt på samma gång? Hur presenterar du dig? Hur svarar du på frågan ”Jaha, vem är du då?” när någon som du inte känner försöker sig på att kallprata? Det kanske beror på vem som frågar.

Jag gick omkring och tänkte på det där igår. Hur jag ska presentera mig för er. Jag har ju inte bara två sidor: civilingenjörsstudenten som läser miljö- och vattenkurser och dalatjejen som flyttade till Uppsala. För ni kommer att märka att det här är bland de vanligaste svaren som ni kommer att ge när ni börjar läsa på universitetet. Vad läser du? Var kommer du ifrån?

Jag är hon som tog ett uppehållsår mellan studenten och universitetet. Jag är hon som sa ”Skit i juristprogrammet” efter en och en halv termins studier och åkte till Thailand för att ta dykarcert istället. Hon som sökte 19(!) olika program efter avhoppet utifall att hon skulle ångra sig och inte vilja ha sitt förstahandsval, civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik.

Jag är hon som älskar att diskutera politik med människor som inte håller med mig.  Jag är hon som har ett sönderläst exemplar av ”Vi på Saltkråkan” hemma i bokhyllan. Jag är hon som prenumererar på SCB:s tidning Välfärd och hon som samlar på snapsvisor från 60-talet eller ännu längre tillbaka.

Och jag är mycket mer. Men hon jag tänker vara på den här bloggen är hon som är ingenjörsstudenten som flyttade till Uppsala från Ludvika. Som varit i Uppsalas studentliv i 6 år. Som tipsar om att en ordentlig ryggsäck för 600 kr är en mycket bättre utgift än en halvdan för 100 kr. Som tycker att alla Uppsalastudenter någon gång borde gå på Naturvetarbalen.

Vem är du?

 

Vem är du?


3 Comments

Cissi · June 16, 2014 at 6:01 am

Hej Tove!

Jag heter Cecilia. Jag är civilingenjörsstudenten, Y:aren, som snart inte orkar en sekund till. Jag är ABB:aren med ett efternamn som gör att jag inte har något annat val än att vara på topp jämt. Jag är hon som älskar att laga mat och baka och som ständigt har för få timmar på dygnet men ändå hon som bara sover 5timmar per natt. Jag är hon som fotar i snitt 100bilder per dag och hon som tar hand om en annan människa innan och efter jobbet.
Jag är hon med en neurologisk sjukdom och hon som cyklar 25km/dag.

Men allra mest är jag idag hon som tycker att hennes lunchdejt är alldeles för långt bort.

womengineer · June 16, 2014 at 6:35 pm

Hej, Y:aren, civilingenjörsstudenten, ABB:aren, “hon som bakar så otroligt goda whiskeytårtor”, och mycket, mycket mer! Det är ju sjutton att en människa kan vara allt det där på samma gång. Jäkligt imponerande och lite läskigt. Försök få tid att ta hand om dig!

Jag glömde att skriva en sak i min text. Jag är också hon som saknar sin lunchdate.

Kramar,
Tove

Hannah · June 19, 2014 at 7:10 am

Vad ni är underbara! Och det känns så viktigt att prata om allt som är jobbigt, allt som inte blev som man tänkt sig, allt man är och allt man vill vara.

Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *