Nu är det klart! I måndags skrev jag terminens sista tenta på juristprogrammet, vilket betyder att jag har ett par månader av ledighet, men även ovisshet, framför mig. I höst lämnar jag nämligen Stockholms universitet för att inta en (ännu okänd) civilingenjörsutbildning på KTH. Så, vem är jag och varför bloggar jag för Womengineer?

Mitt namn är Jessika Karlsson och jag är nyss fyllda nitton år. Jag har bott utomlands i sex år, men har de senaste fyra åren varit bosatt i Stockholm. Jag gillar att resa, laga mat, träffa nya människor och segla. Men den här bloggen kommer främst handla om andra saker, nämligen om hur det är att gå på en ingenjörsutbildning. Till hösten ska jag som tidigare nämnt störtdyka in i studierna på KTH, och det ska bli spännande att se vilken linje jag hamnar på. Tanken är att jag ska läsa antingen teknisk fysik eller industriell ekonomi, men eftersom jag är så velig har jag även sökt en linje som heter öppen ingång.

Anledningen till att jag började blogga är enkel. I höstas ville jag hitta information om hur det är att plugga till ingenjör, men hittade bara skräckinjagande trådar på Flashback. Uppsjön av negativa kommentarer är oroväckande och är troligtvis en utav anledningarna till att många avskräcks från att söka till en ingenjörsutbildning. Jag tycker därför att det Womengineer gör är ovärderligt. Bloggarna återger en nyanserad och insiktsfull bild av studierna vilket uppenbarligen behövs. Det är på något sätt tryggande att negativiteten hos de anonyma personerna på Flashback har sin motkraft i ett gäng drivna och engagerade tjejer. Som jag nu är tacksam för att ha blivit en del av.

20140612

Inleder bloggandet med en dubbel espresso och Alex&Sigge


3 Comments

Mia · June 13, 2014 at 7:24 am

Jag var också in på flashback för att läsa om ingenjörsyrket och utbildningen och jag kan inte annat än hålla med. Womengineer behövs!

Sofie · June 15, 2014 at 11:11 am

Den enda sanningen man kan hitta på flashback är typ hur man brygger sin egen gin (eller ngt) om ens det.

Anonymous · September 9, 2014 at 9:37 pm

Vart bodde du utomlands?
Sks bli kul o följa dig! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *