God morgon

Så, då är vi här. Sommarlov! Oh som jag har längtat. Jag har faktiskt längtat efter det här sommarlovet mer än någonsin tidigare.

Jag antar att det är fler än jag som jublar. Antagligen ska många av er jobba lite i sommar men det går ju inte att jämföra med plugget! När man arbetar tjänar man pengar. Dessutom är man ledig emellanåt och det är finns inga hemuppgifter eller stundande tentor/prov som ger en dåligt samvete för att man slappar på soffan.  Själv tänkte jag tillbringa fyra veckor av dessa underbara sommarmånader på arbetet och resterande tid ska jag bara vara ledig!

Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som kommer skada dig.

Jag gillar skolan, det gör jag. Jag är till och med beredd att använda ordet älskar. Men just nu behöver jag återhämta mig. Vårterminen var tuff. Speciellt den sista läsperioden med Projektkurs B. Vi fick i uppgift att optimera en luftmotor och examinationen utgjordes av ett race och en rapport. Där var jag nära att börja använda riktigt fula ord. Jag vet inte om det var för att allting gick så segt för mitt team, eller om det var det fina vårvädret som lockade till utomhuslek medan luftmotorn krävde uppmärksamhet inomhus. Eller om det bara var vanlig hederlig skoltrötthet. Hur som helst så blev det nästan lite för mycket och nu njuter jag verkligen av en stunds vila.

Små lätta moln

Små lätta moln. Fotograf: Petri Holappa

Snart kommer rastlösheten igen. Snart börjar jag sakna alla mina klasskamrater. Snart längtar jag tillbaka. Men innan dess skall lugnet råda.


3 Comments

Tove · June 13, 2014 at 3:56 am

Vad det låter skönt med sommarlov!

Det är jag som är hon som är … · June 13, 2014 at 5:40 am

[…] är alltså jag som är hon som är Mia. Ni har redan hunnit läsa om hur lycklig jag är över sommarlovet, men jag tänkte att en ordentlig presentation är på sin plats. Låt mig börja med att berätta […]

Morgonrutiner · June 16, 2014 at 4:59 am

[…] fram. Stress är inte farligt. Det är bristen på återhämtning som förstör. Ja jag har sagt det förut och jag säger det igen, dessutom hoppas jag att Sofster lyssnar lite […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *