“VÅGA TA CHANSER OCH STÅ UPP FÖR DIG SJÄLV!”

Hej Emma! Vad och var pluggade du?
Civilingenjör inom Energiteknik vid Umeå Universitet.

Hur var studietiden?
Jag gillade studietiden även om det var lite intensivt emellanåt. Första två åren bestod av studier, träning, jobb och diverse studentaktiviteter, men sen föddes vår dotter så då tog jag studieuppehåll för att vara med henne. Efter uppehållet gick jag tillbaka till studierna en termin tills vår äldsta son föddes. Han fick hänga med mig på en höft sista studietiden, men det var inga problem. Så med andra ord var de sista 2,5 åren av studier förenade med en hel del småbarnsmys.

 Idag jobbar du på Umeå Energi, hur kommer det sig?
Jag snubblade över annonsen i tidningen när jag var mammaledig med vår yngsta son och även om jag inte just då sökte jobb så hade jag haft en längtan att få jobba med energi ända sen studietiden. Det här jobbet såg dessutom både intressant och spännande ut, så jag skickade in ansökan och höll tummarna och nu är jag här!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
I stort så består mina dagar av att planera, strukturera och samordna de projekt som ligger på mitt bord för stunden. En vanlig arbetsdag är därför oftast förlagd på kontoret eller i möten men emellanåt blir det även svängar ut till verksamhetens verklighet

Vad är det bästa med att jobba som ingenjör? Eftersom att utbildningen är både bred och djup så ger det möjligheter att få både en varierande och utvecklande vardag.

Har du gjort något, eller avstått från något, som du ångrar? Ditt största ånger!
Ja nog har jag gjort många val som jag skulle göra annorlunda idag, däremot tror jag inte att man vinner så mycket på att gräva ner sig i det som redan varit utan hellre försöka göra det bästa av nuet och framtiden. Men ska jag välja något så kanske det ändå skulle ha varit kul att ha åkt isshower professionellt något år (fick erbjudande om en plats i en show just efter gymnasiet, men tackade nej eftersom jag just fått jobb och inte riktigt vågade kasta mig ut i det okända).

Vad skulle du säga till dig själv som 16-åring?
Våga ta chanser och stå upp för dig själv!

Avslutningsvis, om du fick välja en talang som du ej besitter, vilken som helst, vad skulle det vara?
Jag önskar att jag kunde spela något instrument, men jag har hittills inte tagit mig tid att lära mig det. Till min fördel har jag dock en gitarrspelande make, så han får komplettera mig på den fronten.

Tack!

[Intervjun skapades den 8 Maj, 2014]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.