“ATT ÅKA SNOWBOARD, SKIDOR OCH SPELA GOLF ANSER JAG ÄR DE OPTIMALA SÄTTEN ATT UMGÅS PÅ”
Hej Lisa! Varför valde du att söka till ingenjör? 
Jag hade hört att man typ bara får läsa matte och fysik. Men även för att det är en bred utbildning som ger många möjligheter till intressanta arbeten.

Vad var det bästa med din studietid? 
Att jag träffade min sambo och andra underbara människor.

Just nu jobbar du som konsult på ÅF, var valet självklart för dig? 
Jag ville börja på ett stort konsultföretag för att kunna få insikt i olika branscher och arbetsroller. Det var även viktigt för mig att företaget värnar om sina anställda. Ja, ÅF var ett självklart val för mig.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb idag?
De största utmaningarna är att få god överblick av all teknisk information, och hitta mekaniska lösningar som avviker från standard.

ÅF ligger i framkant när det gäller att få in fler kvinnor i ingenjörsyrket, hur märks det i ditt dagliga arbete?
Det märks på kampanjer som genomförs i syfte för att förbättra jämställheten, som Even Odds. Men det märks även på kollegor som strävar efter och uppskattar att det blir fler kvinnor.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Dagarna varierar såklart, men vanligen producerar jag tekniska dokument som teknisk data och produktionshandlingar. Jag gör även tekniska beräkningar, mycket hållfasthetslära och geometriproblem. Sen blir det även en hel del projekt- och samordningsmöten. Utbildning är viktigt så jag går även på kurser och utbildningsträffar.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden vill jag umgås med vänner och familj. Jag tycker om att vara aktiv. Att åka snowboard, skidor och spela golf anser jag är de optimala sätten att umgås på. Jag spelar även bandy i Hammarby.

Slutligen, har du något tips till kvinnor som är i början på sin karriär?
Nätverka är viktigt och vårda relationer, man vet aldrig vart det kan leda. Viktigt att tänka på också är att stå upp för sig själv, säga ifrån och vara tydlig med vad man vill. Det är inte så lätt när man är ny och vill vara till lags.  

Tack!

[Intervjun skapades den 1 maj, 2014]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.