“JAG SÖKTE OCH KOM IN OCH EFTER DET ÅRET VAR JAG “HOOKED” PÅ KTH. JAG VISSTE ATT DET ÄR HÄR JAG SKA SPENDERA MINA FRAMTIDA ÅR”

Hur kommer det sig att du läser Maskin på KTH?
Maskin vart det för att det var ett brett program och för att jag inte exakt visste vad jag skulle söka. Jag läste Media på gymnasiet så jag visste nog inte så mycket och teknik och natur.
Har det alltid varit självklart för dig att bli ingenjör?

Inte förrän när jag väl började på KTH. Jag rådfrågade med min syster och av en slump hamnade jag på KTHs Öppet Hus och där jag fick information om Tekniskt basår. Jag sökte och kom in och efter det året var jag “hooked” på KTH. Jag visste att “det är här jag ska spendera mina framtida år”. Det kändes så rätt.
Har du något arbete just nu, i så fall vad?
Ja, jag jobbar kvällar och helger på Sabis (mataffär) och sedan nyligen som studentkonsult hos ÅF på uppdrag till Scania. I höstas jobbade jag extra hos Volkswagen.
Var du bra på matte på gymnasiet?
Nej inte speciellt. Jag var nog en ganska slow-thinker. Men min envishet gjorde att jag tog mig igenom det. Jag visste att det fanns en lösning på problemet. Det gällde bara att hitta den!

Vad gör dig riktigt arg?

Oengagerade personer. När människor tar livet för givet och i stället för att utmana sig själva lever kvar i sin comfort-zone. Du har bara ett liv, lev det!

…och vad gör dig riktigt glad?

Andra glada människor! Jag vet att jag sprider mycket positiv energi och tycker det är extra kul när andra vill vara med och dela med sig. Jag kan även bli riktigt glad av positiva tentaresultat! HAHA!

Vilket är ditt bästa YouTube-klipp just nu?

Sällan jag tittar på youtube faktiskt. Tittar jag så är det för att titta på någon musikvideo. Här är en video med min favorit Beyonce.

Till sist… Vad hände på jul och nyår? 
Min pappa kom till stan och vi åka hem till min syster, med familjen med andra ord. På nyår hade min kille och hans bror ordnat en festmåltid och vid tolvslaget stod vi uppe på hans tak och skrek “Gott Nytt År!!” :)

Tack Denise!

[Intervjun skapades den 1 Maj, 2014]


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.