“JAG ÄR EN NYFIKEN PERSON SOM GILLAR ATT ANTA NYA UTMANINGAR, MEN JAG BLIR OCKSÅ INSPIRERAD AV ANDRA MÄNNISKOR SOM BRINNER FÖR SIN SAK

anna discovery

Hej Anna! Du fick Discoverystipendiet 2013, ett stort grattis! Vad var det som fick dig att söka?

Tack så mycket! Jag fastnade för möjligheten att få komma till ett land som är annorlunda från Sverige på många sätt och vis och få se hur det kan gå till att jobba i ett projekt där. En stor anledning var också att vattenfrågor så väl i Sverige som utomlands är något som intresserar mig och som jag gärna skulle vilja jobba med i framtiden.

Kan du berätta lite mer om vad Discoverystipendiet innebär?
Discoverystipendiet utlystes av Discovery Channel Sverige i samarbete med Action Aid under våren 2013. Målet med stipendiet var att låta en ingenjörsstudent bidra med sina kunskaper i ett färskvattenprojekt i Kambodja för att förbättra levnadsvillkoren för en bys invånare och samtidigt lära sig mer om hur det kan gå till i ett projekt i ett utvecklingsland.

Vad var det bästa som hände under resan till Kambodja?
Det bästa med resan var mötet med alla människor, att få träffa människorna i byn där projektet skulle genomföras, att ta till sig deras tacksamhet och förstå vidden av den förbättring projektet skulle leda till för deras del.

Vad var det sämsta som hände?
Att projektet inte gick att genomföra under min tid i Kambodja eftersom det fortfarande var för mycket vatten i kanalen efter regnperioden. (Projektet slutfördes däremot efter att jag åkt hem och fyller idag det syfte som det var tanken att det skulle göra.)

Varför började du läsa till ingenjör?
Jag ville ha en bred grund att stå på och tyckte att kombinationen av miljö och teknik verkade intressant samtidigt som jag förstod att en ingenjörsutbildning skulle få mig att hålla igång mitt intresse för matematik.

Berätta lite mer om Civilingenjör i miljö- och vattenteknik!
Eftersom det är en civilingenjörsutbildning är den väldigt bred med en teknisk grund samt kurser inom områden så som meteorologi, ekologi och akvatisk miljöanalys. Under de sista två åren av utbildningen kan vi välja inriktningar inom exempelvis vattenresurser, luftvård och klimat eller förorenad mark.
Vad motiverar dig mest?
Jag är en nyfiken person som gillar att anta nya utmaningar, men jag blir också inspirerad av andra människor som brinner för sin sak.
Vilket är ditt bästa studietips?
Hitta andra intressen vid sidan av studierna, det ger dig energi och motivation till studierna samt minnen och erfarenheter för framtiden.

Tack för intervjun och ett stort lycka till i framtiden!

[Intervjun skapades den 1 Maj, 2014]


1 Comment

Följ Anna Sporres häftiga resa i Kambodja! · maj 1, 2014 at 1:29 e m

[…] du också veta hur det gick för Anna i Kambodja? Läs intervjun med Anna Sporre och se filmen […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.