Såhär på vårkanten kommer som bekant den årliga traditionen i studentlivet, nämligen Valborg. Som student inkluderar den varken majbrasor eller skönsång, men desto mer picknick, sol och fest i dagarna tre. Eller fyra, om man nu ska följa traditionen på riktigt.

Skvalborg inföll igår och uppladdningen började märkas i staden. I Uppsala var det picknick på gräsmattor och ljuslyktor som hängdes upp mellan träden. Idag, på Kvalborg, tar de flesta ledigt redan efter lunch och uteställena är belamrade med folk. Trots att det är mulet reser studenter hit från hela Sverige och festnivån är på topp. Kvällen fortsätter med klubb på nästan alla nationer och alla laddar inför morgondagen.

Valborg i Uppsala är, precis som Sofie skrev, något som man som student definitivt måste uppleva åtminstone en gång! Forsränning, forsfestival, champagnefrukost i ekonomikumparken, sillunch och mösspåtagning i Carolinabacken då rektorn hälsar våren och alla studenter välkomna.  Det kommer säkert regna, all mobilteckning upphör under några dygn och affärerna säljer nog aldrig så mycket jordgubbar och brie som de här dagarna. Precis som det ska vara.

Vi ses i vimlet!

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *