photo (1)

Här sitter jag med datorn, paddan och ett halvt bibliotek av kurslitteratur. Fullklottrade block och utslitna pennor. Nästan.

I fredags skrev jag en tenta i Vind och Bioenergi och imorrn kommer nästa i Värme- och Ventilation, VoV. Den allra första räkneuppgiften vi gjorde för den här kursen när den startade var att beräkna luftflödet i klassrummet som introduktionen hölls i. Mina siffror visade att koldioxidnivån efter första 45 min var betydligt högre än vad som rekommenderas att man vistas en längre tid i. Det vill säga alldeles för höga för en undervisningssal på ett Universitet. Det vill säga luftflödet var förmodligen för dåligt, trots att salen var dimensionerad för betydligt fler studenter än vad som faktiskt dök upp på kursstart.

Det är förmodligen vanligt att CO2-halterna är höga på skolor och äldre byggnader, desto viktigare att göra som när man var liten och faktiskt gå ut en sväng mitt på dagen. Gå runt byggnaden och andas ett varv på lunchen, är alldeles övertygad om att det skulle öka koncentrationsförmågan betydligt om man satte det i system. I will try! ..Nu ska jag däremot få VoV att kännas mer WOW.

250px-Post-It

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *