3

Om 9 dagar stänger Antagning.se, vilket innebär att den 15 april är sista dagen att söka till ingenjör inför höstterminen 2014. Antingen har du redan bestämt dig, hittat en utbildning du tror du kommer trivas med, en stad du bara längtar efter att få flytta till och tycker att det en plågsam dum idé att du ska behöva vänta flera månader innan du får svar på om du kommit in eller inte.

Eller så tycker du fortfarande att det här med ingenjör känns lite klurigt. Jag menar, vad gör man egentligen som ingenjör? Är inte fem år en väldig lång tid att studera? Vilken inriktning är roligast? Tänk om jag inte trivs? Tänk om jag inte får några kompisar? Och vilken studentstad är egentligen bäst?

Jag önskar att jag kunde ha ett objektivt svar på dessa frågor, men lite av tjusningen med att läsa till ingenjör är att det oftast inte finns ett rätt svar. Precis som det inte finns ett jobb som passar alla, finns det inte heller en utbildning som är rätt för alla. Men vi har försökt att göra vårt bästa. Under Vad gör en ingenjör kan du läsa om 48 olika anledningar att läsa till ingenjör, och 48 olika jobb som du som ingenjör kan ha.

Och även om det här känns som ett väldigt stort beslut att fatta, går det alltid att ändra sig. Ni har väl läst om Sofies inte helt raka väg till väg utbildning? Eller Katarina som skriver om Ditt livs val? Ta det lugnt, det behöver inte vara det.

Oavsett är det viktiga vi försöker förmedla att det är värt att söka. Gå på magkänslan, klicka i den utbildning du känner lite extra för och tryck på Sök! Och när väl hösten börjar inser du att alla andra har gjort precis samma sak.

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *