20140220_094825

Den 20 februari 2014 gick IGEday av stapel, en dag då tjejer fick testa på ingenjörsyrket runt om i Sverige på diverse företag, allt från SaabGoogle och Microsoft till i3tex och Netlight. Jag hade äran att medverka på IBM, som representant för Womengineer, tillsammans med 30 andra tjejer. Vi möttes upp i Bromma och tog oss sedan gemensamt till Kista och IBM.

Att bara gå på gatorna i Kista kändes otroligt häftigt. Företag efter företag radades upp efter varandra och vi fick känslan av att det är här det händer. Det är här framtiden skapas, nya möjligheter utvecklas och några av de coolaste teknikjobben i Sverige finns.

Inne på IBM fick vi en introduktion till företaget och deras superdator Watson, datorn som kan läsa, analysera och ställa avancerade frågor. Vi fick se en film gjord av atomer, höra berättelser om vad en ingenjör gör på IBM och vilka möjligheter som finns för unga tjejer. Bland annat nämndes också Tekniksprånget som riktar sig till dig som nyss gått ut gymnasiet och vill testa på att jobba som ingenjör i några månader.

20140220_100755Dagen avslutades med ett kreativt byggande av en känd byggnad. Instruktionerna var att tjejerna skulle bygga en byggnad med hjälp av pasta, lim och godis och så många som möjligt skulle känna igen byggnaden efteråt. Otroligt roligt och nedan ser ni vilka fantastiska byggnader som skapades.

20140220_113845

Jag ser redan fram emot våren 2015 och nästa års IGEday. Fortsätt följ oss på bloggen och nästa år hoppas vi att ännu fler tjejer får möjlighet att medverka på denna fantastiska dag.

Till dess vill vi bara tacka alla företag som inspirerat och visat vilka möjligheter som finns för framtidens ingenjörer, och ett stort tack även till alla tjejer som gjorde denna dagen oförglömlig.

/ Hannah & Womengineer


1 Comment

Hur vet man att det är ingenjör man vill bli? · January 13, 2015 at 3:48 pm

[…] dess rekommenderar jag att läsa Hannahs berättelse om hur dagen gick till förra året och kolla in vårt Instagram-konto som IGEday:s projektledare […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *