photo

Livet på en pinne. Eller livet som ingenjörsstudent. Vi tentar på onsdag och jag har haft en helg fylld med en massa fina saker. Tacofredag med finaste syrrorna, bandymatch (galet jobbigt och sjukt tråkig förlust), lite träning på IKSU, pokerkväll (JAG KOM 2A), mycket OS i form av skidor och hockey. Som ett kit som sätter täpper till har plugget funnits. Räknat lite här, läst och sammanfattat där. Sitter med sista plugget nu inför imorrn (eller, bloggar väl egentligen nu?). Det sammanfattas inför en genomgång imorrnbitti. Egentligen brukar jag inte plugga söndagkvällar, mitt motto brukar vara att fixa och trixa inför veckan. Laga lite matlådor, greja med tvätt och packa ihop plugg inför en skolvecka. Oh well.

I fredags, när svenska herrlandslaget i hockey spelade OS-semifinal på eftermiddagen, tog vi tillfället i akt och intog ett tomt klassrum för att kombinera studier och OS. Med projektor och Viasat Play utnyttjades klassrummet på ett fantastiskt sätt. I pauserna löste vi gamla tentafrågor. Kvalitet mot kvantitet, jag vet. Men precis där och då var det livskvalitet.

Min poäng med denna fina minnesbild från i fredags är att utnyttja de resurser som ges! Använd dina studiekamrater och plugga tillsammans, hjälp varandra. Använd tomma klassrum, rita på whiteboarden och få grymma överblickar. Kom ihåg att maila frågor till ansvarig lärare, de flesta jag haft tycker om att få frågor och det är bra att lyfta sådant som är lite klurigare eller oklart. Köp billigt studentkaffe och diskutera plugget (eller typ OS). Det jag vill säga är att det är bra att gå på föreläsningar osv, men utnyttja allt annat också.

Innan jag fortsätter plugga vill jag tipsa om en artikel (som jag tycker att ni ska läsa!) om vår grymma Katarina och IGEday som gick av stapeln i torsdags, där de bland annat frågat olika ledare från teknikföretag varför det behövs fler kvinnliga ingenjörer på teknikföretag. Maria Angelica Perez från Ericsson svarade att

Kvinnorna står för hälften av talangerna, och vi vill ha de bästa talangerna..

Var inte det hur klokt som helst? ..Och väldigt självklart. Go medvetna teknikföretag, ni vinner!

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *