Man ska inte lova saker man inte håller. Förra veckan var jag otroligt kaxig och utmanade alla att utmana sig själva. Jag själv ingick alltså i konceptet ”alla”.

Det är jobbigt att lämna sin ”comfort zone”, rent utav utmattande (läs även Jennys syn på det hela). Men det ger en hel del tillbaka, inte alltid, men ofta.

Mina planerade turer ut från ”comfort zone” den här veckan var att:

1. Tävla i Microsoft case challenge i hopp om att gå vidare till final i årets ITtjej 2014.

– Även om det var nervöst och oändligt långt ut från comfort zone att gå upp 05.30 för att ta tåget så var det fortfarande en fantastiskt givande dag. Inspirerande att prata med anställda men framförallt kul att träffa tjejer som brinner för samma saker som en själv. Och vet ni vad: jag är en av tre finalister som får gå på galan 6/3. Superspännande, har redan klädpanik.

2. Spendera en dag på Spotifys huvudkontor och hälsa på minst 10 nya personer

IMG_0078_2

– Jag hälsade i alla fall på runt 7 nya personer, det måste ses som godkänt. Paolo tog dessutom så pass bra hand om mig att vara på kontoret inte längre räknas som utanför comfort zone. Hamnade dessutom inte i husdjursvagnen där jag brukar bli placerad på tåget hem, lyx!

3. Testa konceptet code pub och gå därifrån med minst ett visitkort till någon jag träffat och gillat.

IMG_0079_2

– Inga visitkort och efter dagens alla intryck på Spotifys kontor kände jag mig matt redan innan vi drog igång. Dock fanns det öl, det hjälper alltid en trött liten nätverkare. Tycker konceptet code pub är magiskt och vill definitivt ta det till Norrköping /Linköping.

4.Gå på ”Afrikansk Afrodans”

IMG_0080_2

– Takt och ton är främmande, läskigt och något Gud valde att inte ge mig. Att dessutom utföra takt och ton relaterade rörelser i en sal fylld med människor och speglar är enligt mig otroligt läskigt. Jag valde därför att gå på det trygga alternativet bodypump när det blev dags för träning. Fy sos, du måste våga testa! Du kanske är jätteduktig och tycker det är kul (förmodligen är det en 60 minuter lång bekräftelse på att det är möjligt att vara 100% takt- och tondöv).

5. Gå på födelsedagskalas

IMG_0077_2

Högstadiereunion deluxe skulle man kunna kalla det när två av ens barndomsvänner bjuder in till gemensamt 50årskalas (25*2). Man ska svara på frågan ”vad gör du nu för tiden” 4011 gånger och inte falla in i rollen man hade 2007. Inte det lättaste, speciellt inte utklädd till Minion (det var tema tecknat). Löste eventuell nervositet med att drick 8.5 procentig öl på tåget till Stockholm. Gills det att gå ur sin comfort zone om man gör det salongsberusad? Det kan diskuteras … Jag hade i alla fall otroligt roligt men drack lite för många shots, blev lurad av en taxi och vaknade upp i gula tightsen utan pengar med massor av kvitton, typiskt!

Tror det är jättebra att ha som princip att försöka gå ur sin comfort zone minst en gång i veckan. Just för att vi är vanemänniskor som gillar mönster. Fastna för djupt i mönster och man blir naturligt latare och genom det indirekt negativt inställd till förändringar. Det är inte den typ av person som jag vill vara i alla fall. Nästa vecka ska det kanske därför försökas få till att boka in den där afrikanska dansen.

Nu: comfort zone och chips!

Ps. Titta vad jag lärde mig på code pub: embedded Spotify Player, Woho vad snyggt!


2 Comments

Ylva · February 24, 2014 at 9:05 am

Angående takt och ton och afrikansk dans så är det nog som med mycket annat att hur bra man är står i proportion till hur mycket man övar. Går du bara en gång kommer du nog inte bli så bra. Men det är ju inte heller nödvändigt att vara bra på afrikansk dans.

Sofie · February 25, 2014 at 7:50 am

Hej Ylva,

Det har du så rätt i. Det jag menar är att vi har olika bra grundförutsättningar när det kommer till att lära sig olika saker. Det är därför vissa blir duktiga på fotboll och går vidare till dam/herr-lag medan andra lägger ner karriären. Visst handlar det även om andra faktorer men bollkänsla gör att det är lättare att bli riktigt duktig.

Ps. Det är väl jätteviktigt att lära sig afrikansk dans, använder inte du det mycket i vardagen? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *