photo

Ni har väl inte missat att OS i Sotji är i fullgång? Sveriges längdskidlandslag går som tåget, de har efter idag tagit 11 (!) medaljer, helt otroligt. Sjukt bra och grymt kul att följa hemifrån när alla gul-blåa presterar på topp!

Själv tentapluggar jag igen. En av mina kurser nu är indelad i tre delmoment, med tre deltentor. Det är lite både och, vi slipper en stortenta efter 15hp, men vi tentar mer ofta nu istället. Åh ljuva tentaplugg. Man hinner knappt gå igenom allt förrän det ska repeteras och gås igenom igen, men det håller tempot uppe!

Tentaplugg är en term som nästan alla universitetsstudenter slänger sig med. Slutspurten på ett moment eller kurs, själva examinationen. För oss är examinationen nästan alltid en skriftlig tenta, men många andra program har seminarier, inlämningsuppgifter eller praktiska moment. Hur du än examineras så handlar det om att toppa formen, få hjärnan att hålla koll på allt viktigt (och allt oviktigt som alltid hänger med) precis när det är dags. Det är inte helt lätt, långa kurser med oändligt många moment som man först ska förstå och sen använda på rätt sätt. Men, nu när jag sitter och repeterar tänker jag att det är ungefär som när olympierna laddar till sina tävlingar; De vet vilken dag och tid de måste vara redo, de måste vara i sin livs form och prestera på topp, ungefär liknande förutsättningar vilken gren du ställer upp i. Eller vilken tenta du ska examineras i.

Idag tog Sverige två brons i sprint-stafetten, damerna och herrarna varsitt, grymt jobb! Nu pluggar jag vidare, siktar på ett guld typ, toppar formen mot nästa tenta.

Charlotte Kalla, en av svenska damerna som tog stafettguld i lördags, hade toppat formen till sin sista sträcka. Siktar på en sån här grym finish när jag skriver nästa vecka.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *