Jag är livrädd för att när som helst bli överkörd av en bil.

Inte för att jag har glömt den klassiska “titta höger, titta vänster, titta höger, gå över med extrem försiktighet”-ritualen som vi lär oss nästintill innan vi ens kan gå. Har inte heller varit på en längre semester i England och glömt hur högertrafik fungerar.

Det som har hänt är bara att så otroligt mycket häftiga saker inträffat senaste månaden att det känns som att universum kommer betala tillbaka med en riktig “käftsmäll” inom snar framtid. Eller så är det dags att inse att hårt arbete helt enkelt lönar sig.

IMG_2343

Vad har egentligen hänt då?
Vi börjar från början, vilket är när vårterminen kickade igång i mitten av januari.

Klarade alla min tentor med betyg över förväntan (bilden ovan är en indikation på hur bra det kändes), extra lycklig är jag för högsta betyg i mjukvaruutvecklingskursen (spontanfirar fortfarande då och då fast betygen kom in för flera veckor sedan).

Next9 är ett mentorprogram för “exceptional and ambitious students” som konsultfirman Netlight anordnar. Jag träffade en representant på en mässa i höstas och fick nyss om programmet på den vägen. Skickade in en ansökan utan större förhoppningar att bli utvald, men så blev jag det (Hurra!). Kristoffer har pluggat datateknik på KTH och nu varit konsult i 3 år på Netlight, kommande halvåret är han min mentor. Vi hörs/träffas på regelbunden basis. Jag kan bolla allt från “i morgon”- till “nära framtid”- till “superlångt fram i framtiden”-tankar med honom. En gång i månaden träffar jag 8 andra studenter och deras mentorer på Netlights huvudkontor i Stockholm. Vi äter middag och umgås, varje träff har även ett tema. Nästa gång ska vi diskutera CV, därefter är det intervjuträning, nätverkande och sista tillfället en avslutningsfest. Otroligt roligt att prata med duktiga människor samt försöka få rätsida på vad en konsult faktiskt gör.

Medverkan i TV4 är en historia för sig och jag kan fortfarande inte förstå att jag överlevde utan att göra en “Fittov”

Samma vecka hann jag även med att medverka på introdagen för IGEDay. Det var otroligt kul och inspirerande, vilket initiativ! Skrev några rader om eventet här. Ni har väl inte missat att det hela går av stapeln nästa vecka?
IMG_0061
Dåtids-Sofster fick vara med och bestämma på jullovet och har då bokat in 4 dagar i Italienska alperna samma vecka som allt annat hände. När ska man lära sig att det inte är någon bra ide att semestra under terminerna? Väldigt mycket “yolo” involverat i beslutet att trots annat på schemat åka. I ren protest köpte jag inte till baggage på Ryanair utan flög i full skidutrustning. Då får man se ut som på bilden nedan under lunchpausen vid Comosjön.

IMG_6892

Hela resan var lite utav ett socialt experiment då jag endast kände 1 av 8 medresenärer sen tidigare. Stugan vi bodde i tillhör en kille som heter Alexis, han bor i Schweiz och ska bli hjärnkirurg, på fritiden bestiger han jättehöga berg – hur ballt?
DSC_0105

Jag ÄLSKAR skidåkning/snowboaråkning och hela livsstilen kring det. Förstå lyckan när det kom cirka 120 cm snö på 3 dagar. Puderfest utan dess like och jag åkte hem i extas. Italien har för övrigt den bästa maten i Europa: vino, osto, parmo, pasto no becho 2014….

Körde bil hela natten från Champoluc uppe i bergen via Turin till Milano, landade på Skavsta vid lunch och åkte direkt till föreläsningen, totalt utbränd men med efterruset av världens bästa puderåkning. Så glad var jag, hur mycket akademisk information som gick in är fortfarande högst oklart.

DSC_0111

Hann vara i skolan en dag, sen var det dags för konferensen Datatjej i Linköping. Fyra nätter på hotell tillsammans med 120 kvinnliga IT-studenter från landets alla universitet, sittning varje kväll och föreläsningar av coola företag under dagarna. Den skulle lika gärna kunnat döpas om till “Living the dream” enligt mig.
IMG_0060

IMG_0057

Blev utvald att ha ett personligt samtal med representanter från Microsoft under andra konferensdagen. Har jagat dem angående MTD i månader. Förstå förvåningen när killen ser ut exakt som Steve jobs, med polotröja och allt. Ville skämta om att man blir hungrig när deras nya VD kommer på tal, Satya Nadella eller heter han Satay Nutella? Jag lät bli och pratade istället om min passion för projektledning, teknik och kreativitet. Även om Debra från HR var väldigt brittisk och lite skrämmande tror jag att vi kom bra överens.
IMG_0058

För ett par veckor sen fick jag ett mail som gjorde mig tårögd. Någon vänlig själ har nominerat mig till Årets Student i kategorin “årets ITtjej”. Passande nog är Microsoft huvudsponsor för den kategorin. Ska till deras huvudkontor nästa onsdag och delta i en case competition med 7 andra tjejer som också gått vidare till semifinal – återigen får jag nypa mig i armen. Här är tjejen som började gråta under praktiperioden på Stadium i åttonde klass för att jag inte visste vilket håll fikarummet låg åt. Jag kan inte gå och bli “årets student”… Återkommer med en rapport om huruvida jag vågar dra “Satay Nutella”-parallellen eller inte.

Hur jag kom med i Dubbelspentas ledningsgrupp är väldigt oklart. Ansökan hölls runt 3-snåret på en efterfest som var följden av att en torsdagpub spårat ur, de har en tendens att göra det, de där torsdagspubarna, när man “bara ska ta två öl” och sen gå hem. På lördag har vi kick-off och jag har en känsla av att det kommer bli allt annat än varannan vatten.
IMG_0062

Som företagskontakt för våra arbetsmarknadsdagar pratar jag med otroligt mycket företag. Det ger en insikt i teknikbranschen som helhet, många intressanta möten och kontakter. Det mesta som har hänt den här månaden har jag den posten att tacka. Så bli studentaktiv för sjutton, det är så kul och du får så mycket tillbaka att det är svårt att hinna med.

Har givetvis sparat det bästa till sist. En regnig fredagsförmiddag när jag stod i min ryanair-skidflygoutfit vid Comosjön ringde telefonen. Det var Spotify. Äntligen ville de ha mig. Jag är fortfarande så glad att varje kväll när jag går och lägger mig så känns det som att det är min födelsedag nästkommande dag. Mer om min första dag och roll på Spotify i nästa inlägg.
IMG_0055

Förstår ni nu varför jag är rädd för att bli överkörd av en bil?

Oavsett dags att avvänja sig från 12 sorters marmelad till frukost och försöka fokusera mer på aktiviteter närmare relaterat till det här:
IMG_0064


4 Comments

Katarina · February 14, 2014 at 8:14 am

Sofie! Sjukt imponerande! Hur hinner du??

Sofie · February 16, 2014 at 7:16 am

Haha tack, för tillfället så har jag valt bort att titta på TV :)

I need a Hero! – Preferably Scriptman from Planet Java · May 21, 2014 at 7:49 pm

[…] It has indeed been a busy spring semester. Something had to be put aside, unfortunately it was this project, it has now been on hold for 6 […]

Skam den som ger sig! · May 2, 2015 at 12:30 pm

[…] med jag är livrädd för att när som helst bli överkörd av en bil som Sofster tidigare skrivit. Det är än så länge “bara”(!) en möjlighet, så jag kämpar vidare och håller alla mina […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *