Skapa_Dans_3049

När vi väl är inne på temat gymnasieval tänkte jag fortsätta med att berätta hur jag tänkte. För mig var dans mitt stora intresse under högstadiet och därför kändes det naturligt att välja estetisk linje på gymnasiet. Jag har alltid haft lätt för matematik, men såg det inte då som en aktivitet jag ville syssla med resten av livet.

Så jag valde dans, åkte på audition och intagningsprov och i slutändan kom jag inte in. Nu i efterhand vet jag inte om det hade blivit så lyckat iallafall, jag som knappt lyckas ta mig till gymmet två gånger i veckan och dessutom löser mattetal på min fritid.

Mitt andrahandsval föll sig naturligt på natur och det var nog mest för att jag hade svårt med samhällsämnena. Historia har aldrig riktigt varit min grej, och jag tror mitt 15-åriga jag hade svimmat om jag berättat att jag nu både tittar på nyheterna en gång om dagen samt läser ekonomi utöver studierna.

Under tre år på gymnasiet lyckades jag flytta hemifrån, lära mig laga egen mat, kämpade mig igenom engelska-lektionerna varje vecka, hoppade av franskan efter ett år fast jag egentligen tycker väldigt mycket om språk, insåg att matte är sjukt roligt och klarade biologikursen med en hårsmån.

Min ovilja att syssla för biologi har fortsatt under hela universitetstiden och varje gång någon nämnt celler eller genstruktur har jag backat och sprungit ut ur rummet så fort jag kunnat. Idag sitter jag och gör exjobb inom medicinteknik och IT inom vården. Jag som varken kunde programmera eller lära mig cellernas uppbyggnad utantill.

Och under hela tiden har jag gjort de val jag tycker verkade roligast. Jag tycker det är ganska fantastiskt ändå.

/ Hannah

 


1 Comment

Blir vi nånsin redo för klassåterträff? · June 3, 2014 at 3:19 pm

[…] och hur vi längtade efter att få flytta hemifrån. Jag funderade över om jag ville satsa på dans eller matte resten av livet. Och i slutändan blev det inget av […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *