Nu är snart den här terminen över. På pappret slutar terminen på söndag den 19 Januari, men min sista examinerande uppgift är i eftermiddag med en presentation av vår slutrapport från projektet vi genomförde före jul. Tidigare i veckan har jag skrivit två tentor från de kurser jag läste i November/December.

Jag vet inte vem som kom på det här med Universitetsåret och sålde in det till CSN, att höstterminen skulle sluta i mitten av Januari. Hen tror jag aldrig har pluggat på universitetet, alternativt aldrig firat jul. När allt från höstterminen ska tentas av efter alla julhelgerna betyder det att det aldrig blir riktigt ledigt, men heller inte optimalt pluggat heller. Upplägget passar i alla fall inte mig perfekt.

Men nu är allt snart klart, världens längsta vecka är snart slut. Om ni såg idrottsgalan i måndags påminnde en klok kvinna tittarna om att när man är helt slut finns det alltid lite till att ge, men jag känner mig ungefär som den här 10000m-löparen som har 200m kvar till mål. Trött, eller helt slut faktiskt.


2 Comments

Att gå in i skrivbordet · January 18, 2014 at 12:29 pm

[…] Jenny beskriver väldigt bra varför tentaperioden som ligger i slutet av höstterminen kan vara extra tung. För mig har det denna gång varit på grund av att jag inte hängt med lika bra under terminen som jag brukar samt att jag läst utökat och därav haft en extra kurs att ro i hamn projekt och tenta för. Om 35 minuter skriver jag den sista tentan för denna gång, ÄNTLIGEN! […]

Ny termin! · January 21, 2014 at 3:33 pm

[…] i stil med, ”nu ska jag verkligen vara med från början”. Jag med typ. Oh well. Tentaperioden är över, jag har hunnit varit ledig i helgen. Firat min fantastiska lillasyster som tagit examen, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *