Womengineers 2013

7 olika bloggare, varav 4 är kvar

3 press releaser

Uppstartad ideell förening

 1 fint pris

Vår första sponsor och partner

2 mässor

27 421 unika besökare (8 844 under 2012)

112 627 sidvisningar (33 862 under 2012)

och en massa planerande, skrivande, minglande, presenterande, diskuterande och skrattande har fyllt upp vårt 2013. Det är inget snack om att Womengineer har haft ett bra år. Som projektledare är jag väldigt glad och lite stolt. Speciellt glad för våra grymma bloggare, både de som är med oss in på 2014 (Hannah, Jenny, Sofie och Finley) och de som har gått vidare mot nya äventyr (Michaela, Sara och Sandra), för styrelsen som gör mycket osynligt jobb, och projektgruppen för IGEday som har haft en intensiv höst!

Det är också väldigt kul att kunna presentera vår första sponsor och partner: Saab AB, ett riktigt högteknologiskt ingenjörsföretag i försvars- och säkerhetsbranchen. Jag minns en tjejkväll Saab anordnade för studenter för ett par år sedan som ett av de bästa företagsevent jag varit på – vi fick nämligen provflyga en JAS Gripen simulator! Vi ser fram emot att jobba med Saab och ha deras stöd under 2014.

2014 börjar lika intensivt som 2013 slutade, med arbetet inför IGEday den 20 Februari! 11 företag är klara, både jättar som Saab, Google, IBM och Microsoft, och mindre teknik- och IT-företag. Allt från startups till teknikkonsulter och klassiska ingenjörsföretag. Att kunna ge ett gäng tjejer möjligheten att se de här företagen från insidan, och träffa och snacka med ingenjörerna, känns jättekul, och vi kommer att jobba hårt för att det ska bli så bra som möjligt.

Det har varit fantastiskt kul att kolla besöksstatistiken i år! Besöksantalet på womengineer.org har ökat med 210% jämfört med 2012, och tillsammans med de positiva kommentarer vi fått från läsare börjar det kännas att vi faktiskt gör nytta, att vi har ett koncept som behövs och som funkar.

Vi vill skicka ett jättestort tack till alla som hjälpt oss i år – samarbetspartners, vänner, läsare, alla som kommenterar, mailar, gillar, retweetar, uppmuntrar oss och hjälper oss bli ännu bättre och nå ut till ännu fler!

Vi kommer fortsätta jobba mot hälften kvinnor på ingenjörsutbildningarna, och ser fram emot ett nytt ännu bättre år tillsammans med er!

Stor kram från hela Womengineer-gänget!
genom Katarina, Projektledare


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *