Foto: Jon Nyström

Foto: Jon Nyström

Mitt lov hittills har bestått i sova, se på tv, se på film, sticka babystrumpor (jag har äntligen lyckats göra en häl!), äta massor god mat, sova igen, träffa kompisar, läsa böcker och koka lingonsylt. I stort sett allt som jag har längtat efter att göra hela höstterminen och utöver det här har jag åkt tåg. Mina jullov brukar ofta bestå av mycket tågåkande, då min sambos familj och min familj bor i två olika delar av Sverige och sen ligger Uppsala någonstans där mitt emellan.

Det är svårt det där med vad som egentligen är hemma. Jag tycker ju att hemma är i Uppsala, fast hemma är ju också alltid där jag växte upp. Nu råkar ingen av mina föräldrar bo kvar i det huset, så då har jag helt plötsligt fått två nya hem. Och sen flyttar min sambo till Gällivare imorgon och jag kommer nog spendera mestadelen av mina helger hos honom. Där hans föräldrar bor blir också som ett hem på något sätt. Och kanske får jag jobb i Sandviken igen till sommaren, och då blir det ytterligare ett hem.

När det gäller framtiden och olika jobbmöjligheter tycker jag Sofies inlägg Framtiden 365 km var helt fantastiskt och väl beskriver vilka olika valmöjligheter som finns i dagens samhälle. Var man hamnar till slut är svårt att veta, och inget är ju heller beständigt. Men något som är säkert är att jag kommer söka jobb till 110 procent i februari. Februari is the shit. Det är då det händer. Så håll öron och ögon öppna, för om man söker jobb är chansen mycket större att man får ett.

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *