answequestion_partial_differential

Bild: Sandra Olausson

Nu är tredje hemtentan för den här terminen klar och jag har nog aldrig haft så här många hemtentor under en termin förut. Senaste tentan handlade om att göra en affärsplan för ett företag som forskat på nya metoder att miljövänligt förhindra alger från att fastna på båtar (finns verklig koppling), och egentligen spelar det inte så stor roll vad vi skriver om. I det här fallet dessutom mer specifikt för att en affärsplan på den odetaljerade nivå som vi skulle göra den, ser ungefär likadan ut oavsett vilken produkt eller uppfinning det handlar om. Men även i vanliga fall då det känns som att tentaperioder bara är att ta sig igenom.

Det är ju inte så att jag stannar upp och tänker “Den här kursen vill fördjupa mig i för ämnet verkar intressant och så struntar jag i de andra två tentorna” för allt måste ju klaras av.

Men ibland känns allt så komplext att jag nästan önskade att svaren gick att läsa i stjärnorna, eller åtminstone uttryckas med att partiella differentialekvationer. En hemtenta kvar to go och sen är det kärnfysik för hela slanten. Och mitt i tentaperioden slog det mig dessutom att det kanske vore kul att doktorera, vilket kändes passande att skriva så här med tanke på att vi har tema “Vad händer sen?” i december. Jag lovar ingenting, men fortsatt resonemang följer.

Idag är det en vecka och två dagar kvar tills det blir jullov.

/ Hannah


2 Comments

Ingen Lucia utan Luciatåg · December 13, 2013 at 6:31 am

[…] ni alla förstod av inlägget Livets stora frågor i tentaperiod så är tentorna i full gång på Uppsala universitet och för att då även vi studenter ska ha […]

Det här med att doktorera… · January 6, 2014 at 1:04 pm

[…] det som jag insåg dagarna innan jul efter en hel termin full med entreprenörskap, juridik, ekonomi, ledarskap och […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *