“DET FINNS MASSOR UTAV FÖRDELAR ATT VARA INGENJÖR PÅ CURLINGBANAN!”

Hej Anna! Beskriv en “typisk” dag i ditt liv under tiden da satsade pa OS-guld i curling!
Under perioden jag jobbade såg en typisk dag ut såhär. Jag gick till jobbet, körde ett gympass eller löppass på lunchen, jobbade, och åkte sedan till curlingträning på eftermiddagen eller kväll. Sedan var det vila.

Anna_Le_Moine-1

Under OS säsongen var jag helt tjänstledig så då handlade det om träning, resor och tävling mest hela tiden!

Vad var det som gjorde att du blev ingenjör?
Min pappa är ingenjör och min mamma önskade att hon hade en bättre utbildning, så dom peppade mig båda två. Jag gillar att analysera, planera, hitta lösningar och jobba i projektgrupp. Och så gillar jag utmaningar. Det tillsammans lockade till ingenjörsutbildningen.

Har du haft någon fördel som ingenjör pa curlingbanan?
Absolut! Taktik, analys, strategier, att jobba i team, att jobba mot mål. Egentligen att vara resultatinriktat, ja det finns massor av fördelar.

Vad skulle du säga till dig själv om du mötte dig själv som 17-årig gymnasietstudent?
Plugga vidare! En akademisk utbildning ger fina förutsättningar och en bra start på arbetslivet. Dessutom är det väldigt roligt och socialt, man får massor av nya vänner och kursarna träffar man på titt som tätt i arbetslivet sen.

När var du riktigt glad senast?
På julfesten i fredags, det var en höjdarkväll!

Vilket är ditt favorit YouTube-klipp och varför?
Jag vet att det låter trist, men jag har ingen favorit…

Nämn en produkt du inte kan leva utan.
Utan mina kontaktlinser är jag lost!

Tack!

[Intervjun skapades den 9 December, 2013]


1 Comment

Drömmen om Sotji · januari 21, 2014 at 11:11 f m

[…] Läs hela intervjun med Anna här! […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.