goldieblox

Foto från GoldieBlox.

 Hur kommer det sig att leksaker för tjejer ska vara rosa och vackra och stillasittande och utan minsta möjlighet att utveckla, utforska eller bygga med? Varför är alla leksaker som bygger på konstruktion, uppfinningsrikedom och nyfikenhet riktade till killar?

Grundaren till GoldieBlox, Debbie Sterling, har läst till ingenjör på Stanford och berättar om varför hon började tillverka ingenjörs-leksaker för tjejer

I was always bothered over how few women there were in my program, so I decided to do something about it. I started a toy company callet GoldieBlox to get little girls to love engineering as much as I do.

GoldieBlox gör inte bara häftiga leksaker som kombinerar teknik och nyfikenhet, med rosa leksaker och instruktionsmanualer. De har också fokuserat på pedagogik och att verkligen göra bra leksaker som passar för barn.  Och dessutom har de riktigt bra reklamfilmer, ta en titt nedan för att se den häftigaste konstruktionen jag nånsin sett. I samband med filmen publicerades även ett annat blogginlägg med titeln If 3 little girls did this to my house, I’d do eveything I could to get them full rides to Stanford.

/ Hannah


1 Comment

”Why would a creative, artistic girl like me like engineering?” · August 2, 2014 at 8:01 am

[…] det en klocka? Kommer ni ihåg reklamfilmen som delades på Facebook för ett tag sedan? Den som Hannah skrev om, reklamfilmen för en teknikleksak som riktade sig mot […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *