Halftime

Nu kommer tågbloggen.
Solen skinner, SJ lyckades med bedriften att sända ett tåg som var i tid och jag slipper sitta inträngd bredvid en resenär med BMI ”above average”.
Det är dessutom fredag och jag åt godis till lunch.

”Värst vad hon har det bra” kanske ni tänker nu, så har det verkligen inte varit denna vecka.
Jag har nästintill pluggat ihjäl mig.

Gick mer eller mindre upp innan jag hann gå och lägga mig imorse för att vara först på reservlistan över de som glömt anmäla sig till tentan. Totalat onödigt, jag kunde åkt i mänsklig tid med de andra och fortfarande fått en bra plats. Men är man omvänd tidsoptimist så är man. Fick iallafall mingla med Ingvor, Maj-Lill och resten av det sköna gänget tanter som utgör våra tentavakter. Jag vann snabbt deras medlidande om hur synd det är om dagens student som har ”så mycket att göra”. Fick både kaffe, kärlek, inblick i livet som 60åring samt årets dos av ”på min tid”-citat.

Ska man kanske alltid komma 90 minuter innan tentan börjar?

Det var en ny examinator, det är alltid lite svårare att plugga då, i och med att man inte riktigt vet hur uppläget kommer se ut. Den här tentan var ap-svår. Jag twistade sanningen både en och två gånger. På sista uppgiften svarade jag inte ens på frågan utan hade istället en 3 sidor lång monolog med mig själv om hur orättvist det är att ha frågor med tekniskt avancerade tillämpningar när det inte är det kursen handlar om. Det är väldigt frustrerande när man inte får tillämpa det man ägnat all vaken tid åt att förstå och trycka in i huvudet . Tur för mig att man skriver med anonymt tenta-ID.

Den förlorade halvtimmen i och med reservlistan spelade alltså i slutändan ingen större roll, jag hade ändå inte lyckats skriva till mig ett högsta betyg i denna kurs.

Går livet vidare? – JA
Hade jag behövt älta i en vecka? – NEJ
Kommer jag ta mig själv på för stort allvar nästa gång något liknande händer? – Förmodligen JA

Hur som helst ser jag fram emot ett välbehövlig break i Stockholm. På måndag drar andra halvlek igång med mera tenta, hemtenta och ”jag orkar inte ens tänka på det” mycket att göra.

pause

Nu ska en nytentad och nyfriserad Sofie dricka vin för första gången på väldigt länge
– kan sluta hur som helst.

SKÅL, för en effektiv vecka!

(When I am sad, I listen to Roxette and stop being sad)


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *