Nu har jag lugnat mig lite angående det faktum att jag glömt att anmäla mig till en tenta.
Det som behövdes var yoga. Att sitta i 90 minuter barfota på en matta och bara andas genom näsan till pling plong musik kan göra vem som helst lugn. En kvinna med snäll röst och tillsynes inga leder i kroppen informerar mjukt “att man när som helst får lägga sig i barnets position om det blir jobbigt”. Jag ligger större delen av passet i barnets position.

Någonstans mellan “glada babyn”, “lilla hunden” och “delfin” bestämmer jag mig för att utgå från att jag kommer få skriva den där jäkla tentan. Där med drar tentaplugget igång på riktigt  i morgon.

Skärmavbild 2013-10-19 kl. 12.08.38

Då är det bra att “stänga av sig” från allt runt omkring och bara fokusera 100 % några dagar. “Lilla hund går i ide” skulle vi kunna kalla det, på yogiska.

För mig handlar det om att koppla bort alla sociala medier, som det läggs alldeles för mycket tid på. För någon annan kanske det är datorspel, fotbollslaget eller tv tittande. Först när vi kopplar bort störningsmoment kan vi bli riktigt effektiva.

Inget Facebook, Instagram eller Twitter
Inget Youtube, Vimeo eller Vine
Inget Flickr, Pintrest eller Tumblr
Inte läsa eller skriva blogg
Inte ens LinkedIn

Så nu går jag in i “Silence”, vi syns på fredag.
DSC_1223

Namaste
Sofster


2 Comments

Kräks lite på entalpierna. · October 29, 2013 at 8:49 am

[…] Ge mig vad som helst men inte exergi och entalpier. Ge mig tentan så vi får göra nåt annat. Tentaplugget har dessutom dragit igång, känns fint att jag drömmer mardrömmar om ΔS och ΔQ med 8 dagar […]

Dagen före dagen. · November 4, 2013 at 3:28 pm

[…] skriver vi tenta igen och den senaste veckan har varit en blandning av Sofies ”Gå in i silence” och ”städfällan”. Hur som är jag galet less på allt vad termodynamiska […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *