Mikrokö-0001

Sverige är ett av de länder i världen som är bäst på att stå i kö. Vi står i kö på Ica, vi står i kö till bio, vi står i kö för att köpa biljetter och för att komma på tåget på morgnarna.

På universitetet behöver vi även stå i kö för att värma vår matlåda, då det är fler hundra studenter som ska äta lunch precis samtidigt. Mikrorummen är ofta inte tillräckligt stora och prick klockan tolv är det alltid kaos. Det är trevligt att äta matlåda, det är socialt och billigt, men för att det hela ska ske så smidigt som möjligt finns det något som heter Mikrokö.

Mikrokö går ut på, precis som bilden ovan förevisar, att matlådan står i kö istället för dig. Otroligt smidigt och mycket mindre stressande. Du kan gå iväg och prata med en kompis, fylla på vatten eller prata i telefonen utan att behöva tänka på att behålla din plats i kön. Då och då kan du slänga ett öga på din matlåda och när det är din tur sätter du in den i en mikrovågsugn.


4 Comments

Jenny · October 13, 2013 at 6:02 pm

Genialt! Bring it to Umeå!!

Michaela · October 14, 2013 at 8:25 am

Håller med Jenny! Sjukt smart!

En vanlig måndag · November 25, 2013 at 8:07 pm

[…] i tolv värmer vi matlådan för att slippa den värsta mikrokön och under lunchen fortsätter många att räkna, medan en del passar på att ta det lugnt och […]

O, gamla klang- och jubeltid · June 13, 2014 at 5:41 am

[…] är fullt med traditioner, allt från hur du värmer matlådan i mikron till vilka sånger som sjungs på sittningar. I slutet på en sittning finns en gammal tradition […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *