Det här kommer bli mitt sista inlägg här. Istället kommer jag framöver ta en lite mindre synlig roll i Womengineer. Jag känner helt enkelt att detta är en bra tid för mig att sluta på. MEN! Jag tänker inte lämna bloggandet utan mina två allra bästa studenttips.
De handlar om att prioritera och att lita på sin magkänsla.

När en studerar är det lätt att lockas av alla roliga föreningar och skoj som dyker upp överallt. Det är därför också lätt att dras med i mycket, ibland kanske också för mycket. Det är då det gäller att hitta sin balans.
Alla timmar som jag lagt ner på ideellt engagemang de senaste åren har varit så väl investerade timmar. Men det är för att jag hela tiden också har haft fokus på vad jag egentligen är på universitetet för – att studera. Om en förlorar det fokuset och försvinner allt för långt in i engagemangens värld tycker jag det är dags att börja fundera över om det verkligen är värt det. Därför är mitt största tips till er att hela tiden ha fokus där det som mest behövs och att prioritera klokt.
Innan du går med i diverse föreningar, fundera över vad du hoppas få ut av det. För mig har detta ofta varit att det gett mig energi till att orka studera när det är tungt och svårt. Att då ha ett engagemang vid sidan av att se fram emot och kunna koppla bort skolan med några gånger i veckan har därför varit guld värt.

Nästa tips handlar om att våga ta för sig. Skapa dina egna chanser. Tycker du att något låter rolig/spännande/intressant? Hör av dig och fråga om du kan hjälpa till på något sätt! Har du en häftig idé eller en dröm? Kolla upp vad du kan göra för att förverkliga det!
Sitt helt enkelt inte och vänta på att någon ska hitta dig eller att saker bara ska hända dig utan ta istället tag i det själv. Risken är annars att en bara sitter och väntar på något som aldrig händer. Möjligheterna i sin tur är om kanske inte oändliga så i alla fall nära på!

Tack för mig!

/Michaela Ulvhammar

P.S. Jag vill också passa på att ta möjligheten till att tipsa alla kvinnor runt omkring Norrköping om att “Geek Girl Meetup – East Sweden” håller på att starta upp. Första eventet kommer ske den 30 november och det kommer bli awesome. Håll utkik på hemsidan för mer information!


4 Comments

Emelie · October 1, 2013 at 7:03 am

Stort tack för ditt bloggande! :) Vi kommer sakna dina inlägg men ser fram emot att jobba vidare med dig i andra projekt!

Marie · October 1, 2013 at 7:07 am

Jag är med Emelie där – tack för många bra och läsvärda inlägg!

Michaela · October 1, 2013 at 8:02 pm

Emelie och Marie; Stort tack! Det har verkligen varit både lärorikt och roligt för mig att blogga här och jag är väldigt tacksam över att jag fick chansen!

Anonymous · October 2, 2013 at 8:22 am

En mycke stolt mamma beundrar dej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *