pengar

Förra veckan var SEB på Uppsala Universitet och höll en lunchföreläsning om studentekonomi. Det var intressant och de började med att ta upp ungefär vad pengarna behöver gå till: Boende, mat, kläder, försäkringar, kursböcker, fika på stan och bio då och då. De föreslog att man till en början skulle göra upp en budget för hur mycket pengar som ska gå till vad, och även om försäkringen kommer i en klumpsumma två gånger om året, så kan du budgetera en liten kostnad varje månad.

När jag kom hem och googlade på studentekonomi hittade jag två nyckelord: Planera och Prioritera. Studielånet gör ingen rik, men med god planering och hård prioritering kan pengarna ändå både räcka och bli över.

Vill du ha mer tips om hur du får din studentekonomi att gå ihop kan du läsa på Allastudier.seDN: Bästa tipsen för bättre studentekonomi samt Studera.nu: 10 tips för bättre studentekonomi.


1 Comment

Tips nr. 18: Att köpa begagnad studentlitteratur · October 11, 2013 at 12:58 pm

[…] med tanke på studentekonomin så är det inte jättekul att köpa böcker som kostar 800:- styck och som används ungefär 6 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *