nytt_jobb

 

 

 

 

 

 

Det finns många anledningar att jobba extra under studietiden: Det är socialt, lärorikt, skapar erfarenhet, förstärker studentekonomin och skapar kontakter.

Det kan vara alltifrån att jobba extra på studentpuben till att skriva krönikor för en tidning eller servera på sittningar. Jag har kompisar som jobbat extra som både mattelärare, provsmakningspanel för bröd och som fotograf. Du kan jobba som personlig assistent, receptionist eller labbhandledare. Till hösten kommer jag jobba som visningsvärdinna hos olika mäklare och något jag även skulle vilja testa på är att vara gyminstruktör eller hålla i träningspass.

Om du är sugen på att själv jobba extra kommer här lite tips:

  • Nationer eller studentkåren – behövs det extra personal till något event? När sker nästa gask? Kan du hjälpa till i köket eller puben?
  • Fråga kompisar – de flesta har jobbat någon gång och det finns mycket fler jobb än man någonsin kan komma på själv.
  • Arbetsförmedlingen. Det finns både hel- och halvtidstjänster. kanske kan du hitta ett helgjobb eller ett mer flexibelt som du kan utföra hemifrån.
  • Anslagstavlor på universitetet eller i mataffären. Det brukas anslås om allt från extra matte- eller fysikhjälp till labbledare eller roliga styrelseposter och kommittéer att engagera sig i.
  • Konsultbolag är ett jättebra sätt att både få erfarenheter, kontakter och testa på att jobba inom just ditt område. Som konsult kan du ofta jobba så mycket du känner att du hinner med, och kanske leder det även till ett jobb efter studierna.
  • Starta eget företag. Har du gått och funderat på en idé, men inte riktigt vet var du ska börja? Kontakta Drivhuset för att få personlig hjälp eller var med i t.ex. Venture Cup. Det sägs att studietiden är bästa tiden för att starta eget, så varför inte testa?

/ Hannah


1 Comment

Tips nr. 13: Att sova på föreläsningar · October 2, 2013 at 11:27 am

[…] händer det oundvikliga. Kanske har du varit ute kvällen innan med ett gäng kompisar eller jobbat extra på studentpuben. Du kanske inte sov så gott inatt eller så påminner föreläsaren mer om ett […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *