bild (28)

Dagens studenttips handlar om något så fantastiskt som att veckohandla!

Det är både ekonomiskt (CSN är mindre än vad du tror) och tidssparande (plugga istället för att springa på Ica?). Handla veckans alla måltider på en gång så är maten fixad och en massa energi sparad som du kan göra roligare saker på.

Varje vecka skriver vi ihop en matsedel där vi planerar in veckans måltider och checkar av vilka middagar som kommer att ätas tillsammans och så vidare. När matsedeln är ihopknåpad gäller det att göra en inköpslista, där inget får glömmas för att alla middagar skall kunna lagas utan att behöva springa på affären stup i kvarten. Allt som oftast glöms självklart viktiga varor, men lite svinn får man räkna med. Ni vet när man står i kön och vet med sig att man inte tog kyckling till kycklingwoken och funderar varför det inte står på listan?

Att skriva inköpslistan är a och o, men viktigast av allt är ändå att INTE HANDLA HUNGRIG. Hur bra lista man än skrivit spelar det ingen roll om blodsockret är på minus innan man tagit sin vagn. Då kan ungefär vad som helst hända. Skriv hur många listor ni vill, men handla för guds skull inte hungrig!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *