Fotboll

Jag har precis kommit tillbaka från en veckas Tjejläger på västkusten, där tjejer i åldern 13-15 år får en chans att umgås, paddla, segla, ställa alla frågor de alltid undrat över och stärka sitt självförtroende. Tillsammans pratar vi om kroppen, killar, skolan och framtiden. Vi går igenom kroppens anatomi i samband med danslektioner och förklarar fysikens krafter när vinden tar tag i seglen. Vi pratar näringslära samtidigt vi bakar kakor och alla tjejerna talar om vad de är mest stolta över hos sig själva.

För det är inte lätt att vara tjej varken du är 15 eller 35, men för att du ska våga satsa på dig själv måste någon tro på dig. Och det är en av de viktigaste uppgifterna vi har. Tänk på alla du har runt omkring dig. Har du verkligen talat om för de hur bra de är?

Ger du beröm till din lillasyster varje gång hon klarar ett mattetal? Finns du där för att svara på alla frågor om varför det regnar, hur en mikrovågsugn funkar och vilken gymnasieutbildning hon borde välja?

För om vi vill skapa en värld där tjejer tar lika mycket plats som killar, där könsfördelningen på Teknisk Fysik är 50-50 och kvinnliga chefer inte längre är en bristvara, då måste vi lyssna på varandra. Vi måste finnas till hands, stötta och tillåta oss att vara nyfikna. Vi måste visa alla möjligheter världen har att erbjuda och upprepa gång på gång att tjejer kan.

Who runs the world? Girls do!


1 Comment

Äntligen dags att börja samla sommarminnen · September 2, 2013 at 1:05 pm

[…] är över, kommer minnena finnas kvar. Och jag har sparat mina i en liten blå ask med blommor på. Tjejläger på Sparreviken, vandring i Jämtlandsfjällen, weekend i Stockholm, sommarjobb på Sandvik, sol, bad och allt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *