Idag drar EM-13 igång, det är mästerskap i fotboll på hemmmaplan vi pratar. Jag är fotbollspelare i grunden, växte upp på fotbollsplanen och levde fotbollslivet tills nåt år efter gymnasiet. När jag gick gymnasiet valde jag fotboll som specialidrott, vilket betydde att jag läste fotboll två halvdagar i veckan utöver mina andra ämnen. Det var precis vad jag önskade, träna fotboll på skoltid kombinerat med alla naturämnen. Ungefär som att jag idag älskar att fara på IKSU efter en dags plugg på universitetet.

De som tog fotbollen en steg längre fortsatte självklart med fotbollen efter gymnasiet. På Umeå Universitet finns möjligheten att kombinera elitidrott med universitetsstudier. Detta görs tillsammans med Idrottshögskolan, där man får hjälp att kombinera studier och idrottande. Bra grej!

em13

I landslaget, som kickar igång ikväll kl.20.30 mot Danmark, finns en ingenjör från Umeå som har ett sådant avtal! Emmelie Konradsson (spelar till vardags med UIK) Emmelie studerar till Civilingenjör inom Industriell Ekonomi, ett relativt nytt ingenjörsprogram som inriktar sig på matematik och ekonomi. Ett väldigt populärt program bland ingenjörerna i Umeå!

 

So, när ni kikar på invigningsmatchen i EM ikväll kan ni kika extra på ingenjören (to be) från Umeå!


2 Comments

Katarina · July 12, 2013 at 2:01 pm

Härligt! Vore kul att läsa en intervju med henne här på Womengineer om hur hon kombinerar livet som ingenjörsstudent och ingenjörsstuderande? Jag läste förresten en artikel nyligen om svenska basketlandslaget, där var faktiskt tre st ingenjörer!

womengineer · July 17, 2013 at 8:13 pm

Bra idé, det blir mitt mission när hon är tillbaka i Umeå! Riktigt häftigt att kombinera elitidrott och ingenjörsstudier, bästa av två världar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *