Parkbadet11

De senaste dagarna har jag tillbringat här på badhuset i Sandviken. Det finns många fördelar med att bo i Sandviken men Parkbadet, som badhuset heter, är nog en av de bästa. Iallafall på sommaren när det är så gott som helt tomt.

Förutom att badet har flera simbassänger, ett stort äventyrsbad, rutschbana och utomhusbassäng, finns det även en relaxavdelning och tre bubbelpoolar. Och jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan av den obeskrivliga lyxen när jag har tränat i en timme och tillslut lyckats simma 300 meter crawl (dock inte sammanhängande) och jag tar mig upp ur badet och inser att jag har tre bubbelpoolar helt för mig själv. Jag kan hoppa emellan de och sprida ut mig hur mycket jag vill.

Det känns som att jag är direkt tagen ur tv-serien Eva och Adam, från det avsnittet när de gömde sig på ett badhus tills alla vakter gått hem för att då ha badhuset helt för sig själva. Det känns så där förbjudet och overkligt, fast klockan bara är tre på eftermiddagen.

Och jag har anmält mig till en intensivkurs i crawl i två veckor, för att få lite hjälp med tekniken och lära mig mer. Känns passande så här på sommarhalvåret, speciellt när jag har ett helt badhus där jag kan öva resten av sommaren.


1 Comment

Jenny · July 3, 2013 at 10:22 am

Det låter som en barndomsdröm att få ha ett badhus för sig själv ( nästan). Hoppas allt är toppen i Sandvik! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *