Efter min första vecka på Sandvik tar jag med mig ett citat från Rudyard Kipling,

Gold is for the mistress– silver for the maid–
Copper for the craftsman, cunning at his trade.
‘Good!’ said the Baron, sitting in his hall,
‘But iron– cold iron– is ruler of them all’.

Under veckan som gått har jag köpt badkort och lokaliserat gym. Jag har fastnat på Dollar Store i två timmar och klippt mig.  Jag har hittat en fin promenadväg längs ån och gått vilse i Stadsparken (för er som inte varit i Sandviken kan jag tala om att Stadsparken är ungefär 250 meter lång, och ja, man kan nästan se igenom hela…).  Och jag har fortfarande inte förstått varför alla lås, såsom på dörrar och toaletter, vrids åt motsatt håll från resten av Sverige.

Jag har även lärt mig det mesta om stål och när det första rostfria stålet började användas. jag som aldrig varit någon höjdare på kemi, tyckte det var riktigt intressant. Men kanske är en blandning av järn och poesi ett vinnande koncept för mig. Apropå poesi har jag även tagit mig igenom sommarens första pocketbok, och det om något är ett stort sommartecken. Men mestadels har dagarna gått åt till att sitta i möten, lära mig hitta på Sandvik, hitta inne på området, hitta i byggnaden där jag sitter och hitta till mitt kontor. Jag har lärt mig tjugo förkortningar och dubbelt så många namn på medarbetare och varje dag påminns jag om att ingen bär namnskylt.

Imorgon bär det av till Norrköping för att fira min bror när han tar studenten. Med blommor och grattiskort, smörgåstårta och studentflak. Och förhoppningsvis sol. Precis som studenten ska vara.

/ Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *