När jag var liten och det regnade sjöng vi alltid en låt med textraderna

Regnet det bara öser ner
och jag är så blöt om både skor och strumpor

För oss var det här hela låten och dessa två rader sjöng vi om och om igen. Idag har jag lärt mig att Siv Malmkvist har skrivit en hel låt, där det här bara är de två inledande raderna. Och dessutom att låten från början kommer från engelskans Raindrops keep falling on my head.

Idag var första dagen på sommarjobbet på Sandvik, och det känns som att jag hela tiden lär mig något nytt. Det första jag möttes av i Sandviken var rödljus och bilköer. Uppenbarligen är Sandviken mycket större än både Gryt och Iggesund, där jag tidigare har spenderat mina somrar.

Och medan regent öste ner idag gick jag på upptäcktsfärd. I jeans och kofta och jag kände mig sådär barnsligt olydig samtidigt som jag visste att jag kunde hem och byta kläder när som. Jag hittade minst tio pizzerior, så många frisörer att jag insåg att jag inte måste åka in till Gävle för att klippa mig och ett fantastiskt bageri. Jag som hade tänkt träna och äta nyttigt hela sommaren blev helt såld på alla vackra bakverk och tårtor, kakor och konstverk till mackor. Dessutom var hon snäll nog att visa mig vägen till Folkets hus där turistbyrån låg. Två timmar senare kom jag hem med kartor över hela staden med omnejd, busstidtabeller, lokala tidningen och en lista på de närmsta badstränderna.

Klockan nio slocknar jag helt utmattad och orkar inte ens läsa ett kapitel i min bok. Imorgon börjar arbetsdagen klockan sju och har jag någon ork över imorgon kväll kanske jag försöker mig på att laga middag. Vår närmsta granne är faktiskt Ica Maxi och det vore ju dumt att inte utnyttja detta till fullo.

 


1 Comment

Nicklas Sundberg · June 15, 2013 at 8:32 am

Vad spännande det låter med en ny stad och nytt jobb! Grattis! Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *