20130527_185257

Vårterminen börjar lida mot sitt slut och på universitetet är tentorna och tentaplugget i full gång. Hälften av studenterna sitter vid stora bord och skickar formelsamlingar mellan sig, medan andra halvan spenderar sin tid i datasalar. Och så finns det ju de som spelar bordtennis såklart.

Ibland undrar jag hur jag fortfarande kan bli förvånad över saker som händer på Ångström. Ena dagen är det spontandans i korridorerna och nästa bjuder de på gratis glass. Sambatåg brukar spatsera genom klassrummen och på luncherna är det allt från företag till politiskt aktiva som kommer och pratar.

Ändå hände det idag att jag stod och bara tittade utan att få fram ett ord. Framför en av våra största föreläsningssalar stod det ett stort pingisbord uppställt och runt det sprang två killar och spelade bordtennis. Jag förstår om man kan bli trött på pluggandet ibland. Kanske att man till och med behöver en paus. Som att gå en promenad i solen eller köpa lite godis sent på kvällen. I värsta fall åka iväg och träna för att få tillbaka energin.

Men att först hitta ett stort pingisbord, sen släpa in det i skolan (jag vet inte ens hur de fick in det genom vår snurrdörr) och sen slå upp det utanför en stor föreläsningssal klockan åtta på kvällen för att spela en match. Det är ganska fascinerande, men jag kan ju hoppas att de blir bra på det. Eller iallafall hade roligt.

Bordtennis eller tentaplugg? Ja, jag skulle nog kanske valt samma sak. Vi får väl se om det står kvar imorgon också.

/Hannah


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *