Var iväg på programmet Grafisk Design och Kommunikations examensdagar EX13 förut. De började idag och är både en utställning med saker som avgångseleverna skapat under utbildningen och några föreläsningar. Utbildningen är treårig och brukar kallas Medietekniks systersektion här. Vi läser inga kurser tillsammans och de läser till exempel ingen matte så det där med systersektion kanske egentligen är lite missvisande.

bild-38Men vissa lärare är lärare för båda programmen och vi har många gemensamma aktiviteter bland annat under mottagningen för de nya studenterna tillsammans!

Det är även många som hittat kärleken över programgränserna. Med tanke på att de är flest tjejer och vi är flest killar är kombinationen kille från MT och tjej från GDK ganska vanlig. Även om jag och min pojkvän är ett prima exempel på den omvända kombinationen.
När jag sökte till högskolan valde jag faktiskt den utbildningen som andrahandsval då jag tycker mycket av det de läser är riktigt roligt. Men efter mycket övervägande lockades jag mer av Medietekniks både tekniska delar och bredd.

Jag tyckte det var väldigt roligt att gå och få se vad de skapat och blev som vanligt väldigt imponerad och inspirerad!

bild-37


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *