Det har varit StudentOrkesterFestival, SOF, på Universitetet. Det är vår studentkår LinTek som annordnar den vartannat år. När den inte annordnas i Linköping är den istället i Uppsala.
Den har varit igång sedan torsdags om jag förstått det rätt men jag var bara där igår. Det är massa festligheter och det kommer studentorkestrar från flera länder!

Först var det kortege genom Linköping. Eftersom det var 40’årsjubileum för SOF var även temat för kortegen just de senaste 40 åren. Tåget blandades av dels studenter som gjort roliga flak och dels av orkestrar som spelade fram.

bild-31 bild-32

Efter kortegen satt vi i solen i en park och åt lunch innan det blev dags för glass! Tyvärr hade stället där vi tänkt äta kulglass på jordnötsglass och dessutom ingen separat skopa att den med. Så för en hyperallergiker som mig fick jag lov att gå till ett annat ställe. Vilket var lite tråkigt men gick så klart fint det med. Har aldrig förr varit på ett ställe som har jordnötsglass.

bild-36 bild-33

När glassen var uppäten tog vi oss till Universitetsområdet och hade det skönt i gräset en stund. På området hade de även ett speciellt område där orkestrar skulle spela under kvällen. Hade säker varit väldigt roligt att vara kvar under kvällen och dansa loss till massa glad orkestermusik men för mig fick det räcka med en heldag i solen!

bild-34 bild-35


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *