lista

Jag funderar på att göra en lista på alla jobbiga saker här i livet. Jag vet inte om det skulle hjälpa på något sätt, men det känns alltid bättre att skriva listor. Jag skriver listor till det mesta i mitt liv, som packlistor innan jag ska resa iväg, listor på vad jag ska göra i skolan eller göra överhuvudtaget, saker jag vill köpa om ett år när jag fått pengar, eventuella framtida presenter till framtida kompisar (samt till nuvarande), mat som jag tycker om (till de dagarna jag har total noll matinspiration) och projekt som jag vill ta tag i när jag har tid.

Jag brukar också skriva listor när jag har svårt att bestämma mig, men då med en plus- och en minussida. Det här måste dock vara mer seriösa grejer, som om jag helst skulle vilja bo i Sundsvall eller Göteborg, vilket universitet jag vill plugga på, var jag vill jobba eller vilken kurs jag ska prioritera att plugga på. För ibland kan det också vara svåra beslut att fatta.

Jag såg nyligen en film där de satt tre personer vid ett bord och skrev ner alla dåliga sidor hos deras drömperson (som de inte kunde få) i hopp att det hela skulle kännas bättre. Jag tänker mig att min lista ”Saker jag tycker är jobbiga” har ungefär samma funktion. Den är inte användbar i framtiden, fyller inget större syfte och hjälper mig inte att fatta svåra beslut. Men kanske kan den få mig att tycka de här sakerna är lite mindre jobbiga i framtiden, eller i alla fall få mig att inse att det är ingen idé att ägna tankekraft åt dem, eftersom att de redan står på min lista. Så, här kommer min lista:

Min lista på saker jag tycker är jobbiga

  • Att välja te när man är förkyld – seriöst, ingenting luktar överhuvudtaget!
  • Att göra två olika saker samtidigt – ni vet som när man ska klappa huvudet med den ena handen och föra den andra handen i en cirkel. Helt hopplöst, jag har fortfarande inte lärt mig.
  • Att nästan köra på barn med cykeln – jag tycker i vanliga fall väldigt mycket om barn, men de har lite svårt att gå rakt på en trottoar.
  • Att diska mögliga matlådor – om du inte är förkyld då. Har ni inte testat det, lova att aldrig göra det heller.
  • Att springa fram och krama om en person du tror du känner – blir pinsamt, jag lovar. Lär dig vad dina kompisar har för jackor istället.

Nu ska ägna resten av dagen åt alla roliga saker som finns att göra istället och jag hoppas ni gör detsamma! :)


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *